shutterstock 2250882231

Minister de Jonge stort Nederlandse huurmarkt in chaos: Droom van betaalbaar huis spat uiteen!

Economiejan 17 , 18:00
De woningmarkt in Nederland is een kookpot van ellende, en nu zien we de nieuwste klap: huurprijzen die de pan uit rijzen. Makelaars, normaal de boodschappers van goed nieuws, schamen zich nu diep. In Amsterdam, waar een klein hokje voor €1750 verhuren geen uitzondering meer is, zitten de makelaars met de handen in het haar. Deze waanzin is niet meer te verteren.
Marius Don van Molenbeek Makelaars spreekt in de Telegraaf van een ongekende situatie in Utrecht. "Er is geen rem meer," zegt hij. En hij heeft gelijk. Wat we zien is een huurmarkt die compleet ontspoord is, waar de gewone burger de dupe van wordt. Marcel Arendsen van Brecheisen Makelaars getuigt van een telefoon die roodgloeiend staat zodra er nieuw aanbod is. Dit is de realiteit van de huurmarkt: een wanhopige strijd om een dak boven je hoofd.
Maar wie is de schuldige? Kijk niet verder dan de Haagse politiek. De recente huurprijsstijgingen, bijna 9% in het laatste kwartaal volgens Pararius, zijn een direct gevolg van de opeenstapeling van belastingverhogingen en anti-verhuurdersmaatregelen van de overheid. Minister Hugo de Jonge, met zijn plannen om de middenhuur te reguleren, lijkt de markt meer kwaad dan goed te doen. Verhuren wordt een hachelijke onderneming.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.

Niet alleen schaarste, maar schaarste in combinatie met een gebrek aan regulering drijft de huren op. Deze enorme huurprijsstijgingen zien we al jaren, ook toen het aanbod toenam. Voor een deel van de huurwoningen wordt te veel gevraagd omdat het kan. 1/4 nos.nl/l/2505078

28
Reply
De Jonge ontkent de impact van zijn beleid, maar de cijfers liegen niet. Niet alleen schaarste, maar een falend beleid drijft de huren op. Deze schrijnende situatie op de huurmarkt is een duidelijke weerspiegeling van een overheid die de controle verloren heeft, en de burger betaalt de prijs. Het is tijd voor een radicale koerswijziging, voordat de Nederlandse droom van een betaalbaar thuis slechts een vage herinnering wordt in deze huurmarkt nachtmerrie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten