Woensdag geen busverkeer meer in Zuid-Limburg

Een Arriva-bus onderweg naar Maastricht.
© Arriva
Er rijden vanwege de hevige sneeuwval woensdag geen bussen meer in Zuid-Limburg.
Dat meldt Arriva. Eerder reed de stadsbus in Maastricht als enige nog wel. Die lijn is er nu voor de rest van de woensdag ook uit gehaald.
Dinsdag meldde Arriva nog dat er extra personeel zou worden ingezet voor de busdiensten, om bijvoorbeeld uitritten vrij te maken. De treinen rijden wel nog, al ondervinden treinreizigers door de sneeuw ook de nodige hinder. Zo zijn wissels vastgevroren tussen Maastricht en Sittard.

Donderdag

Ook zullen reizigers donderdagochtend nog de nodige hinder ondervinden. Vooral in het Heuvelland is het volgens Arriva nog onzeker of de dienstregeling daar opgestart kan worden.

Hevige sneeuwval

Delen van Limburg hebben woensdag te maken met een flink pak sneeuw. Vooral voor het verkeer is dat lastig. In de regio Vijlen-Vaals kan volgens Meteo Limburg ruim 20 centimeter sneeuw vallen. In Midden-Limburg wordt 5 tot 10 centimeter sneeuw berekend en in Noord-Limburg 1 tot 5 centimeter.
Volg de updates over de sneeuwval in Limburg in ons liveblog:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!