Tweede belangrijkste LNG gasleverancier aan Europa, Qatar, stopt er mee midden in de winter na bommencampagne in de Rode Zee door VS en VK

7

Na Nordstream sluiten de Anglo’s nu onze volgende gasvoorziening af. Het is tijd dat onze marionettenregeringen toegeven dat we in een open oorlog zijn met de Angelsaksen.

Zero Hedge:

De Amerikaanse en Britse bombardementen op de door Iran gesteunde Houthi’s in Jemen markeren een aanzienlijke intensivering van de crisis in het Midden-Oosten. Deze ontwikkeling komt omdat de regio al te maken heeft met verhoogde spanningen als gevolg van de drie maanden durende oorlog tussen Israël en Hamas in Gaza, wat duidt op een beweging in de richting van een breder regionaal conflict.

Nu Amerikaanse en Britse marines in de Rode Zee commerciële schepen adviseren het gebied te vermijden, heeft een andere topverlader de kritieke waterweg verlaten: ‘s werelds op één na grootste LNG-exporteur, QatarEnergy, volgens Reuters.

Uit LSEG-gegevens blijkt dat de Al Ghariya-, Al Huwaila- en Al Nuaman-schepen van Qatar LNG hadden geladen in Ras Laffan en op weg waren naar het Suezkanaal voordat ze op 14 januari stopten in Oman. De Al Rekayyat, die terugvoer naar Qatar, stopte langs zijn route op 13 januari in de Rode Zee.

“Het is een pauze om veiligheidsadvies te krijgen. Als het passeren van (door de) Rode Zee onveilig blijft, zullen we via de Kaap gaan”, vertelde de bron maandag aan Reuters over QatarEnergy. -Reuters 

Advertisement

Qatar is na de VS een belangrijke leverancier van vloeibaar aardgas aan Europa, en verstoringen van de transporten, of op zijn minst vertragingen, als gevolg van omleidingsinspanningen rond Kaap de Goede Hoop zouden de energieveiligheid van het continent kunnen bedreigen.

Lees meer
Amerika grootste exporteur van LNG nadat Europa werd verboden Russisch gas te kopen

Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Vergeet niet de bevestigingsmail te openen om de nieuwsbrief te activeren (check je spambox als je hem niet ziet)


Kanselier Scholz was 3 weken vóór het uitbreken van de oorlog akkoord met het opblazen van Nord Stream door de VS waardoor Duitsland nu definitief vernietigd is

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
7 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
John
John
3 maanden geleden

Stel je voor dat dat ding door een raket wordt getroffen.

Soda
Soda
3 maanden geleden
Antwoord aan  John

Dat stel ik mij inderdaad voor, ik raak er best opgewonden van of ben ik de enige?
Het idee alleen al! Dan weet ik zeker dat Iran eraan gaat, iets wat al veel eerder had moeten gebeuren. Daarna China van de kaart vegen en Amerika eruit trappen met hun smerige fractie gas
Ik kan niet wachten tot de pleuris echt uitbreekt en er een paar van die shithole landen weggevaagd worden. Er lijkt mij dan genoeg plek beschikbaar gekomen om de nutteloze geïmporteerden asiel eisers daarheen te zenden.

Johan P
Johan P
3 maanden geleden
Antwoord aan  Soda

Roflmao.
Iran gaat er dan aan? En dan China van de kaart vegen?
Wat rookt/snuift/drinkt u in godsvredesnaam?

Wat het ook is, u kunt er beter mee stoppen. Wie zou zo-iets voor elkaar moeten krijgen dan?

Soda
Soda
3 maanden geleden
Antwoord aan  Johan P

De realiteit aangaande de ondergang van Iran gaat sneller dan ik verwacht had, Iran is aan het rakketten afvuren geslagen. Mooi zo!
Wie niet groots durft te denken zal ook nooit grootse dingen voor elkaar krijgen.
Ik denk persoonlijk dat wij meer aan een samenwerking met o.a. Rusland (niet de USSR) hebben dan aan China of de USA. China is met een paar gerichte kernbommen vleugellam te maken.
Het verdeel en heers Amerika implodeert sowieso ter zijner tijd onder het neger en woke staatsschuld gebeuren, het Midden oosten heeft alleen maar een grote bek en ze stellen zonder olie niets voor.
Al meer dan 80 jaar gaan wij richting de correctie welke WOII achterwege heeft gelaten.
De EU/Brussel heeft de WOIII alleen maar versneld, hebben ze toch nog iets goeds gedaan niet alles negatief benaderen toch?
We moeten ons als Sparta gaan gedragen en niet als een stelletje ”Welkom welkom in mijn land” zingende slapjanussen.
Als de westerse wereld dit niet wil inzien en weigert daadkrachtig op te treden verworden wij tot de shithole landen welke wij deels al geworden zijn zie bepaalde wijken in Nederland.
Onze gedwongen besneden en gesluierde nazaten zullen zich huilend afvragen: Wat zaten ze toen in Godsvredesnaam te snuiven en te roken!? Hoe hebben ze de hoogstaande cultuur van west Europa door de vingers hebben laten glippen door alles zonder slag of stoot weg te geven…

Johan P
Johan P
3 maanden geleden
Antwoord aan  Soda

Allemaal blabla en geeft geen antwoord op mijn vraag.
WIE zou Iran moeten aanpakken en WIE zou China dan van de kaart moeten vegen?

Als u echt denkt dat Europa ook maar 1 van die 2 doelen zou kunnen waarmaken dan hebt gewoon geen enkel idee van waar u over spreekt.

Nou woon ik in de VS en ja, die stort gewoon in, dat kan ik hier iedere dag zelf ook wel zien. Maar zelfs als dat gebeurt zal Europa daarin worden meegesleurd. Het zal decennia kosten voor Europa om orde op zaken te stellen en dat is als de bevolking daar niet letterlijk onder de voet wordt gelopen door de hordes uit Afrika en het Midden Oosten die niet gebukt gaan onder een vals schuldgevoel.
Nee, Europa is al gevallen, daar gaat voor heel lange tijd niks meer vandaan komen.

Dus alweer; wie zou Iran en China aan moeten pakken?
En dan twee; waarom in vredesnaam?

Andre
Andre
3 maanden geleden

Hoe zit het met Groningen? Ik hoor er helemaal niemand over dat Groningen weer vol op draait tegen de hoofdprijs natuurlijk.

godsrighthand
godsrighthand
3 maanden geleden

doet wel zeer idd… duur gas enz. maar we zullen toch eens een keer van die USA en UK afmoeten… wat een hel hebben we toch WHO UN WEF NATO EU USA… moet echt wat gebeuren… dit kan zo niet langer….