Frank de Boer getipt als nieuwe trainer Ajax: 'Hij heeft financiële basis gelegd'

Frank de Boer getipt als nieuwe trainer Ajax: 'Hij heeft financiële basis gelegd'

15 januari - 16:22 Laatste update: 16:29
191

Frank de Boer kan zomaar in beeld komen als nieuwe trainer van Ajax. Dat voorspelt clubwatcher Mike Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. De 112-voudig international leidde de Amsterdammers eerder naar vier opeenvolgende kampioenschappen.

De Boer vertrok in 2016 bij Ajax, nadat op pijnlijke wijze de landstitel was verspeeld tegen De Graafschap. Door het succes van de jaren daarvoor slaagde hij er wel in om de financiële mogelijkheden te vergroten in de Johan Cruijff Arena. Verweij weet dat er desondanks flink wat kritiek was op het spel, maar vindt niet dat het clubicoon daar verantwoordelijk voor kan worden gehouden.

"Frank de Boer wordt niet gepruimd door de fans, maar ik vind dat niet geheel terecht", zegt de verslaggever in Kick-Off. "Hij begon met goed voetbal tegen Manchester City en FC Barcelona. Op een gegeven moment is er toen een wisseling in de staf gekomen en was het voetbal inderdaad niet meer om aan te gluren. Dat was na de komst van Orlando Trustfull."

Ajax zat destijds bovendien in een heel andere situatie en kon het vertrek van belangrijke spelers niet goed opvangen. "Frank de Boer kon helemaal nul investeren tijdens zijn tijd als trainer, maar met vier kampioenschappen heeft hij wel de financiële basis gelegd voor de jaren daarna. De basis die Sven Mislintat er echter weer onderuit heeft gebeukt. Dus ik vind dat Ajax De Boer wel wat verschuldigd is en ik zou niet raar opkijken als Danny Blind en Louis van Gaal bij hem uitkomen voor het hoofdtrainerschap bij Ajax."

'De Boer heeft altijd met eigen jeugd gewerkt, daar wil Ajax weer naartoe'
Valentijn Driessen sluit zich daarbij aan. "De Boer heeft bij Ajax altijd met spelers uit de eigen jeugd gewerkt. Hij heeft Eriksen, Vertonghen en Alderweireld meegenomen naar het eerste. En dat is waar Ajax weer naartoe wil."