Ads Top

Quatt verlaagt drempel voor elektrische warmtepomp

De Amsterdamse scale-up Quatt presenteert plannen voor de All Electric. Dankzij de toevoeging van een warmtebatterij als extra module verandert de hybride warmtepomp van de onderneming in een volledig elektrische waterpomp. Het volledig elektrische systeem, inclusief hybride warmtepomp, gaat in totaal zo’n 7900 euro kosten, terwijl consumenten voor de aanschaf van een elektrische warmtepomp van andere partijen nu nog tot twee keer zo veel kwijt zijn.

Dankzij de toevoeging van een warmtebatterij als extra module verandert de hybride warmtepomp van scale-up Quatt in een volledig elektrische warmtepomp, de All Electric. Klik op het beeld om de foto in hoge resolutie te downloaden.

De investering in een warmtepomp wordt dankzij de Nederlandse uitvinding voor veel meer mensen bereikbaar. In 2050 moet Nederland volledig van het gas af zijn, wat betekent dat consumenten op termijn genoodzaakt zijn te kiezen voor een elektrische warmtepomp als hun cv ermee ophoudt. Op dit moment zijn dergelijke warmtepompen nog erg duur.

Quatt kan de kosten van de Hybrid en de All Electric zo laag houden, omdat het direct levert aan de consument en de warmtepomp ook zelf installeert, zonder tussenpartijen. Dat scheelt veel overheadkosten en marge voor groothandel en installateur.

Aan de hand van de verzamelde data wordt het energieverbruik in kaart gebracht. Door data op een slimme manier te gebruiken hoeft er geen groot systeem geplaatst te worden. Het verschil met een reguliere warmtepomp is dat de warmtebatterij op vol vermogen warmte het huis in kan pompen, doordat het warm water opslaat. Daarmee bootsen ze eigenlijk de oude cv na, maar dan op een duurzame en goedkopere manier, zonder het gebruik van gas.

Quatt All Electric is leverbaar vanaf de winter van 2024. Gebaseerd op de eerdere pre-orders voor de Quatt Hybrid verwacht het Amsterdamse bedrijf vele duizenden orders en daarom is het nu al mogelijk om een pre-order te plaatsen voor de Quatt All Electric.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.