door Tjeempie in Overig  ·  38 Reacties

  • 4
  • 628x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Helemaal mee eens. Geeft alleen maar gedoe, vooral administratief, en levert niets op.

7
1 kritischelezer

* Verwijderd door de redactie *

2 Undertaker

** gebruiker verwijderd **

In die weekenden doe ik wel vaak onderhoud aan zaken die je normaliter weleens vergeet: Batterijen rookmelder testen/vervangen. Reserve-sleutel testen van de auto etc etc.

3 gebruiker-verwijderd

Ieder jaar opnieuw die discussie, er lijkt zelfs brede consensus te bestaan over de onzinnigheid en onwenselijkheid van die tijdwisseling. Ook binnen EU-kringen. En toch wordt die koe nooit eens bij de horens gevat......

3
4 W. Anstalt
5 DTS

@4 proest brede consensus. 7000 handtekeningen tegenover 17.000.000 NLers en 500.000.000 EU inwoners. En alweer een minuscuul klein clubje die zijn wil oplegt aan een overweldigend grote meerderheid. In ieder geval klopt uw uitspraak over het jaarlijks ritueel van de discussie: Een klein selct groepje valt de grote meerderheid hier iedere keer weer mee lastig.

10
6 Gut

@6 En wie heeft die zomertijd opgedrongen dan? Waar moet ik die overweldigende democratische meerderheid vinden?

4
7 W. Anstalt

@7 Lezen Anstalt lezen. Ik heb het niet over democratisce meerderheid, maar een meerderheid. Ik heb het over >17.000.000 inwoners in Nederland en een handtekeningenactie met als resultaat.......tada....... 7000 handtekeningen (een klein plattelandsdorp).
Als het u en de uwen dan echt menens is: Start een petitie voor een referendum, of beter start zoals een aantal schreeuwerds een politieke 1 issue partij. Of is dit allemaal teveel moeite?

4
8 Gut

* Verwijderd door de redactie *

9 Raffa

* Verwijderd door de redactie *

10 Raffa

Gelijk hebben ze is gewoon jezelf voor de gek houden of je de tijd kan veranderen is door een stel mafkezen bedacht. Koeien laten zich echt niet belazeren met hun melktijd.

4
11 Rattocasi

@6 En voordat u wederom vragen gaat stellen, waar het antwoord snel valt te achterhalen, zou ik willen voorstellen eens te gaan googelen, daar valt vast te achterhalen wie de zomertijd ons heeft opgedrongen en wat het zoal oplevert.
Overigens kom ik, ook in de zomer, regelmatig in streken op deze aardkloot waar het 's avonds behoorlijk vroeg donker is, rond de evenaar zelfs rond 20u00. Dit is niet prettig, maar ja dan heb je weer het voordeel dat het 's ochtends om 04u00 alweer ligt is. Buitengewoon handig.

4
12 Gut

Helemaal mee eens zomertijd is niet meer van deze tijd graag afschaffen.

6
13 MarcusCole

@12 We leven hier in (midden) Europa. Volkomen irrelevant.

1
14 W. Anstalt

@11 Koeien kunnen geen klok kijken.

3
15 Gut

@12 U stelt in @6 " 7000 handtekeningen tegenover 17.000.000 NLers en 500.000.000 EU inwoners. En alweer een minuscuul klein clubje die zijn wil oplegt aan een overweldigend grote meerderheid."

Vervolgens draait @9 dit om. Welke kleine minderheid heeft de zomer/wintertijd aan ons opgedrongen? Of hebben we daar allemaal mee ingestemd? Nee toch zeker?

3
16 Bluth

@15 Nee daarom laten ze zich niet belazeren in tijd en de boer ook niet.

2
17 Rattocasi

@12 Best wel relevant, hier in (midden) Europa komt de zon op in Juli om ongeveer 05u30. Zonder de zomertijd wordt het 04u30. Maar da's handig zo vroeg.....

1
18 Gut

Ik schaar me 't liefst bij de groep tegenstanders; mijn bioritme is altijd een week in de war van dat ene uur. Doorgeslagen controle door de mensheid, dat is het. Laat die wekker met rust ! (hihi) en blijf met de tengels van de klok af, graag.

3
19 Neem me niet kwalijk maar...

@16 Met welke (1000-en) overheidsbesluiten heeft u mee ingestemd? Heeft u uberhaupt de staatscourant weleens gelezen waar 10-tallen besluiten iedere week de revue passeren?

Overigens bestaat wintertijd niet, maar dat terzijde.

0
20 Gut

ach ik moet met mijn aandoening meestal die week mijn ziek melden.
door dat ik niet goed meer slaap.
ik vind het belachelijk dat mensen het wuillen houden voor stomzinige reden.
maakt hun geen bal uit of er mensen er werkelijk ziek van worden als hun maar wat meer licht hebben..
lekker ego.
ik heb ooit toen ik jong was in Egneland gewoont.
ik moet zeggen die zomer/winter tijd is totaal nuteloos.
er zijn meer mensen die er last van hebben dan dat er mensen zijn die er groot voordeel uithalen.

en nu even wat anders de nacht word niet korter en we gebruiken gewoon net zo veel stroom.
want ja we zijn tegenwordig toch een 24 uurs maatschapij.

2
21 meneer van het nieuws

@20 Eh, dat is op geen enkele wijze een antwoord op mijn vraag. Uw reactie slaat niet eens op mijn reactie. Begrijpt u wel wat ik heb geschreven?

U stelt dat een minuscuul klein clubje zijn wil op wilt leggen aan een overweldigend grote meerderheid. Mijn vraag is dan, hoe komt u erbij dat de overweldigend grote meerderheid voor het veranderen van de klok is? Begrijpt u nu uw hypocrisie is bent u daar nog steeds blind voor?

Ah, bijdehandjes gegeten? question Schattig hoor!

2
22 Bluth

@15 Hoe weet u dat? Bent u een koe?

Wellicht niet op de wijze zoals u en ik klok kijken, maar wie zegt dat dieren zich niet bewust zijn van hoe laat het is? Bioritme, en zo...

1
23 Bluth

@22 En ik vermoed dat begrijpend lezen niet helemaal uw ding is. Het antwoord heb ik gegeven: 7000 handtekeningen tegenover 17.000.000 inwoners. Hoe gaat u ooit die 7000 oprekken naar (pak 'm beet) 1.000.000 ?
@23 En dan heb ik ook nog een nieuwtje voor u. Dieren zijn het zich ook niet bewust hoe laat het is, hun "bewustzijn" wordt gedreven door gewoonte en het licht.

2
24 Gut

Voor altijd Zomertijd: https://petities.nl/petitions/afschaffen-wintertijd

Lekker toch, 's avonds wat langer klussen. Wat heb je eraan als zomers om 4 uur de vogels gaan fluiten, terwijl je nog in bed ligt. dat uurtje kun je beter 's avonds nuttig gebruiken.

Volgens de (SWOV) is het beter voor de verkeersveiligheid als we de zomertijd aannemen als vaste tijd. Er zijn meer ongelukken. Bovendien zijn mensen meer vermoeid en zijn er meer zieken, waardoor er een groter beroep op de gezondheidszorg gedaan wordt. Permanente zomertijd bespaart geld.

1
25 Ikzeg:

@25 Dan sta je toch een uurtje eerder op? Dat is minder problematisch dan van anderen te verwachten dan maar een uurtje later op het werk te verschijnen als de zomertijd actief is.
Liever terug naar de permanente wintertijd dus ook wat mij betreft.

3
26 W. Anstalt

@19 Bofkont... ik heb er soms maanden last van. En net als ik gewend ben mag ik de klok alweer verzetten. Althans de wijzers daarvan.

0
27 W. Anstalt

Ik vind niet dat het mot worden afgeschaft, je kunt op deze manier meer gebruik maken van het daglicht.

Wat heb je eraan als het in de zomer om 4uur al licht is (wintertijd aanhouden), of anderzijds in de winter pas om half10 licht? (zomertijd aanhouden)

0
28 greenpollo

@28 Als je de flexibiliteit niet kan opbrengen om in de zomer dat uurtje eerder op te staan, moet je dat niet afwentelen op de mensen die problemen hebben met het steeds omschakelen van hun biologische klok, vind ik.

3
29 W. Anstalt

@29
Ja ok, is wat voor te zeggen natuurlijk. Maar het is zo zonde van het daglicht, misschien een compromis door ertussenin te gaan zitten op het halve uur? dan zouden wel alle landen die het nu hanteren moeten aanhouden.

Mot moet, moet zijn trouwens in @28 foutje..

0
30 greenpollo

de biologische klok vind ik belangrijker dan dat achterhaalde gedoe voor energie besparing.
Gewoon kappen met zomer/wintertijd

2
31 Jongens van de Witt

Doe het dan gewoon 8 of 9 uur vooruit, zodat je uit de club gelijk ziet hoe lelijk je aankomende one-night-stand is

3
32 mos_slim

Ik vind juist wintertijd flauwekul. Gewoon zomertijd aanhouden het hele jaar door. Dat klopt veel beter met mijn dagritme dan wintertijd. Waarom moet het in de winter zo vroeg donker zijn dat je niet gezellig met licht naar huis kunt, terwijl je 's ochtends heel vroeg toch niks aan dat licht hebt?

0
33 just_a_thought

@26 Volgens mij geeft @25 juist een oplossing die jouw probleem met omschakelen wintertijd/zomertijd oplost, en ga je direct weer verwijten maken.

Bovendien, met hetzelfde argument is het voor mij even problematisch dat ik door al die vroege mensen steeds in het donker naar huis moet aangezien ik altijd laat doorwerk. Waarom zijn mensen die vroeg opstaan 'beter' dan mensen die laat doorwerken?

0
34 just_a_thought

@21 Engeland heeft ook gewoon zomer/wintertijd. Alleen is het altijd vroeger donker doordat ze in een andere tijdzone zitten maar ze geografisch in dezelfde zone.

0
35 just_a_thought

Ik kijk er al weken naar uit.
Ik vind de zomertijd heerlijk.

0
36 kelly11

Laten we de wintertijd afschaffen.

0
37 Burggie

@34 dank je voor je ondersteuning.

Weet je waarom mensen in de winter eerder kans hebben op een depressie? Ze gaan in het donker naar het werk en komen in het donker weer thuis.
Met de zomertijd, heb je in de winter langer licht 's middags als je naar huis gaat.
Dus voor mij liever altijd zomertijd.

0
38 Ikzeg:

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
DWZ
GeenStijl: Stroomnet overvol, Utrecht grijpt terug op gas

Niet alleen het stroomnet is overvol, maar ook het land......

2 minuten geleden geplaatst door DWZ

Wedergeboren
Kopzorgen voor provincie Utrecht door overvol elektriciteitsnet: ’Rampzalig nieuws’

Kabinet neemt maatregelen tegen vol elektriciteitsnet https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/duurzame-energie/kabinet-neemt-maatregel...

4 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

DWZ
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

"De rek is eruit"Ik denk dat bij de meeste burgers de rek er ook uit is, maar dan voornamelijk in de portemonnee......

5 minuten geleden geplaatst door DWZ

eh
Hiphopper die zich achter vrouwenprotest in Iran schaarde, krijgt doodstraf

nog wat uitgebreider:https://www.hiphopinjesmoel.com/rapper-toomaj-de-stem-tegen-het-iraanse-regime-krijgt-doodstraf/...

7 minuten geleden geplaatst door eh

Querido not
Kopzorgen voor provincie Utrecht door overvol elektriciteitsnet: ’Rampzalig nieuws’

@4 Netbeheerders willen het elektriciteitsnet best wel aanpassen - dat is immers hun werk.Maar ze krijgen vaak geen vergunningen om de infra...

7 minuten geleden geplaatst door Querido not

Marrie1
Duits megaproces tegen Nederlandse plofkrakers

Houd ze maar, jullie schaffen das wel.😇Wij niet, wij zitten momenteel met de gebakken peren van Angela Merkel....

9 minuten geleden geplaatst door Marrie1

wildersfan
Sanne S. stalkte zichzelf, maar haar ‘stalker’ kreeg wel een jaar cel, nu staat ook zij voor de rechter

@6 Wat voor hulp had je in gedachten? Als ze haar aan het werk zetten in een werkkamp, dan is er niks aan de hand....

10 minuten geleden geplaatst door wildersfan

progressiefliberaal
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

@22,Dat is nog wel maar de vraag.In Rusland is men wel een iets lagere levensstandaard gewend dan wij in het westen. Onze economieën zi...

12 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Marrie1
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@28En kletst en kakelt weer als een kip zonder kop.Doei doei, zwaai zwaai.Tot morgen....

13 minuten geleden geplaatst door Marrie1

NK. App
KamakshipalyaCalendar Porn AuditionsMy Free Pay SiteEnglish Porn AmateurJanira WolfeAriel Rebel NudeChillyannnaJapanese Long PornSonia PornCurtun XxxVietnamese OnlyfansBhosadiBihari Aunty PornGina Valentina GangbangNaked GymnastsRedruveHeavy FetishStepmoyher FriendsChanging Room NudeXxx Hindi DownloadSunny Leone BoldBig Tits GymReddit JavMatur Porn TubAssistir Filmes AdultosCurvy Young Bhabhi Fucked By Harami DevarLena The Plug XnxxFramke Janssen NudeSuhagrat Ki Sexy VideoSex Store HindeEating Girl OutOnlyfansvideosMature Porns TubesIndian Gals SexKinsou No Vermeil HentaiKyonyuu Onna Senshi: Dogeza SaiminSelena Sex VideoBbc Oral CreampieMens Crotchless UnderwearJapanese SpangbangAlly TateMelina Goransson PornVideo PornogratuitoMena MonroeGirls Girls Sex VideosXnxx OnPornstar FinderSweet MonroeBlack Pussy LickingMarvel Comics PornPorn Video Of RussiaXxxx Porn Sex VideoXx Video Dekhte ChaiTrios.pornosEbony PawgBlack FistedVideo XhamsterKimy GrangerNarin EsmersoyGame HentainLisa Ann FullBoobs Pressing ScenesSexy SunnyWife Naked On BeachKingxomixPorn FreanchXnxc.Dolly LittkeLily XnxxAkidearest OnlyfansRough HentaiPublic Masturbating CaughtJena Jameson PornExtreme Anal GapingInfluencers Gone WilfCreampie EbonyBirchplacwPorn FigerXxx Hot VideiAsian DeepthraotSon Xxx ComEoornerMobifcukAvneet Kaur Porn VideoFree Mallu Sex VideosMomsteachsex VideosDeep Fake XxxPorno CoreanoGisha ForzaFilipino PhornoCocovandiFranceska Jaimes PornstarPorn SbbwChat Avenue AdultsLesbSex Video Hindi BhojpuriBrazzers Big BoobsTental PornHome Made SextubeCuckold CryingSite X GratuitNude Beaxh PornSuck Milk From TitsMyra31Glory Hole VideoMassage Room XnxxFree Porn Tube Hot Sex Videos Best Xxx MoviesPussy InRomantic Hindi Porn VideoHot And Romantic PornHibaj PornRemylacroixMalavika HotCollectionofbestporn ComSophi DreamXxx Hindi Audio StoryJapanese Hairy PussyPhilly EscortArchive17Xxx Hd Video In HindiSuhagrat Video Full HdAphrodite PornHard Hd Porn VideoInseration PornIndian Aunt PornTik Tok MasturbatingAlly Cooper PornPhun ForunTravestiomlocalMolly EphraimnudeBazzers Porn Stars300mium-912Nude Titties PicsLola Bredly PornMercedes CarreraDragon Ball PronYago XxxObeycardiSaxxxJordi Full PornSexy BodybuilderIndian Desi Romance VideosZendya PornWeird XxxFr.stripchat.comGand MeinBig Tittie GalleryYouprnXxx Bangla Blue FilmRiver Porn