Trump is een ‘duidelijke bedreiging’ voor Europa, zegt ECB-chef Christine Lagarde

10

De mogelijke terugkeer van de voormalige Amerikaanse president naar het Witte Huis in 2025 is volgens Christine Lagarde een bron van zorg, meldt RT.

De potentiële verkiezing van Donald Trump tot president van de VS in 2024 is “duidelijk een bedreiging” voor Europa, te oordelen naar het beleid dat hij tijdens zijn eerste ambtstermijn voerde, waarschuwde Christine Lagarde, president van de Europese Centrale Bank (ECB).

De opmerkingen van Lagarde, die donderdag in een interview met France 2 werden gemaakt, komen voort uit een groeiende ongerustheid onder de EU-leiders over een mogelijke overwinning van Trump bij de verkiezingen van november.

“Als we lessen trekken uit de geschiedenis, en daarmee bedoel ik de manier waarop hij [Trump] de eerste vier jaar van zijn mandaat heeft uitgevoerd, is dat duidelijk een bedreiging”, aldus Lagarde.

“Het is voldoende om te kijken naar handelstarieven, de toewijding aan de NAVO, de strijd tegen de klimaatverandering”, voegde ze eraan toe, en merkte op dat “alleen al op deze drie gebieden in het verleden de Amerikaanse belangen niet op één lijn lagen met die van Europa.”

Lagarde, die sinds november 2019 aan het hoofd staat van de ECB, had zich al eerder kritisch uitgelaten over Trump, vooral over de handelstarieven. Haar laatste opmerkingen zijn echter ongebruikelijk schril voor het hoofd van een centrale bank, een rol die betrokkenheid bij de politiek doorgaans uitsluit.

Ondertussen, terwijl de race van 2024 in een hogere versnelling komt, wordt de huidige Amerikaanse president Joe Biden geconfronteerd met achterblijvende goedkeuringscijfers. Hij eindigde vorig jaar met een goedkeuringsscore van slechts 39%, het laagste van alle zeven presidenten op hetzelfde punt in hun eerste termijn, volgens Gallup. Ter vergelijking: Trump beëindigde zijn enige ambtstermijn met 45% goedkeuring, terwijl voormalig president Barack Obama een iets lagere rating van 43% had.

Trump is ondertussen verwikkeld in juridische strijd in Maine en Colorado nadat beide staten hem hadden gediskwalificeerd om op hun stembiljetten te verschijnen. Dit komt bovenop de vier afzonderlijke strafzaken die tegen de voormalige president zijn aangespannen. Trump heeft de aanklachten tegen hem bestempeld als een politieke ‘heksenjacht’.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Advertisement

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Vergeet niet de bevestigingsmail te openen om de nieuwsbrief te activeren (check je spambox als je hem niet ziet)


Het maakt weinig uit dat Lagarde niet blij wordt van Tump. Voor ons is hij zo mogelijk nog gevaarlijker dan de seniele pedo die nu in het Witte Huis geplaatst is.

Hij is zeker een grotere fan van Israël en oorlog met Iran, hij is de handelsoorlog met China gestart en ‘Operation Warpspeed’.

Hij is net zo’n door Israël gecontroleerde puppet als Biden.

Het maakt niet uit wie er president is van de Grote Satan waardoor we bezet zijn. We moeten ons onafhankelijk verklaren en alle Amerikanen preventief interneren zoals de VS deden met de Duitsers en de Jappen in WW2.

Hou ze vast als gijzelaars tot we tachtig jaar aan herstelbetalingen uitgekeerd gekregen hebben en de VS onze gaspijpleiding met Rusland hebben gerepareerd. terwijl ze daar mee bezig zijn hebben we de tijd ons eisenpakket wat uit te breiden.

Het is tijd dat we oorlog gaan voeren tegen de echte vijand.

Arresteer de Amerikaanse ambassadeur. Confisqueer de kernraketten op Volkel zodat we een serieuze afschrikking hebben. Neem alle Amerikaanse tegoeden in Nederland in beslag (dat is een dikke vette buit) net als de VS deden met de Russische tegoeden.

Verklaar de onder de bezetting aangegane staatsschulden nietig en nationaliseer eindelijk ‘De Nederlandsche Bank’ om een eigen  munt te drukken en monetaire politiek te volgen.

En vandaar kunnen we verder gaan.

Linkse media in volledige paniek – Roepen steeds harder op tot ‘eliminatie’ van de Oranjeman

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
10 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
koddebeier
koddebeier
3 maanden geleden

De EU is zelf de grootste bedreiging voor de Europese landen, maar die hebben dat nog niet door.

Pistolen Paultje
Pistolen Paultje
3 maanden geleden

Trump staat tenminste voor zijn land en volk. Onze Europese en Nationale leiders hebben schijt aan het volk….

Researcher
Researcher
3 maanden geleden
Antwoord aan  Pistolen Paultje

Trump is een zionisten puppet moest je het nog niet goed doorhebben. Hoe dom kan je zijn ?

Didi
Didi
3 maanden geleden

hiermee wordt enkel de illusie van een keuze gecreëerd; T is slechts de andere vleugel van dezelfde vogel;

Wouter B
Wouter B
3 maanden geleden

Trump leidt Amerika recht in een burgeroorlog, en hier zal het niet anders zijn.

dwd
dwd
3 maanden geleden
Antwoord aan  Wouter B

Dat doen de democraten.

Researcher
Researcher
3 maanden geleden
Antwoord aan  dwd

En Trump…Denk eens goed na …Dat is juist de bedoeling

Cocky
Cocky
3 maanden geleden

Lagarde , ook weer zo’n WEF poppetje

Hagar
Hagar
3 maanden geleden

Inderdaad! Weg met de Amerikaanse terreur en onderdrukking!

Het is hoog tijd dat we de Zio-Amerikanen laten boeten voor hun eindeloze lijst van gruwelijke misdaden, en we moeten een internationale coalitie tegen hen vormen.

Bovendien moet de USA terug opgebroken worden in 50 aparte staten, onderling gescheiden door ondoordringbare muren, en die staten moeten een absoluut verbod krijgen voor onderlinge samenwerking.

Heel dat duivelsland moet onder internationale controle komen, zodat het nooit meer kan herbeginnen met dood en verderf te zaaien over de hele planeet.

Wij eisen zware straffen en zware herstelbetalingen van de USA, het VK en de Zionisten!!

Hagar
Hagar
3 maanden geleden

En wat het verschil tussen Biden en Trump betreft: qua buitenlands beleid zijn ze allebei 100% oorlogs-zionisten, er is dus geen verschil tussen hen.

Maar qua binnenlands beleid is Biden voor ons, Europeanen, veel beter, want hij vernietigt de USA van binnenuit met immigratie, pedofielen, trannies, corruptie en anti-blank beleid.

Voor Europa is Biden dus beter, op lange termijn.

Maar als ikzelf in de USA woonde, stemde ik natuurlijk voor de National Justice Party:

https://nationaljusticeparty.com/platform/