Een man uit Oregon wordt verantwoordelijk gehouden voor zijn rol bij een online dierenmishandelingsgroep die video's produceerde en verspreidde waarin de verminking, marteling en het doden van apen voor geld te zien was, volgens het Amerikaanse Openbaar Ministerie, District of Oregon.

Na een Homeland Security-onderzoek en een federale grand jury-aanklacht, pleitte David Christopher Noble - een oneervol ontslagen voormalige Amerikaanse luchtmachtofficier - schuldig in de federale rechtbank voor samenzwering om verschillende betalingen te sturen om video's over dierenmishandeling te financieren met meerdere mede-samenzweerders in het buitenland.

Hij beheerde ook een online groep om geld in te zamelen voor het maken en verspreiden van video's over dierenmishandeling. Bij een inval in zijn huis vonden onderzoekers ongeveer 50 van dergelijke video's en verschillende illegaal in bezit zijnde vuurwapens.

Noble riskeert een maximale gevangenisstraf van vijf jaar en een boete van $ 250.000, plus drie jaar vrijlating onder toezicht nadat hij zijn tijd heeft uitgezeten.

We zijn de politie dankbaar dat ze deze man verantwoordelijk hebben gehouden voor zijn daden en hebben goede hoop dat hij de maximale straf zal krijgen voor deze gruwelijke misdaden.

Lady Freethinker doet in samenwerking met Action for Primates al jaren onderzoek naar de ondergrondse wereld van het martelen van babyaapjes. We zullen blijven werken om deze gruwelijke video's bloot te leggen en te stoppen.


  www.smaccoalition.com


Niet er duidelijk maar een betere is er niet