Katholiek onderwijs wil start van schooljaar uitstellen wegens Offerfeest (demorgen.be)


Het katholiek onderwijs vraagt aan onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) of het schooljaar niet beter op 4 september begint, omdat het islamitisch... ...

door Kiki in Buitenland  ·  45 Reacties

  • 7
  • 732x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Zucht...... question

3
1 LoydMorris

** gebruiker verwijderd **

Onnodige knieval!

2 gebruiker-verwijderd

Het wordt steeds erger! Belachelijk! Als de school begint en ouders houden hun kinderen thuis dan krijgen ze een vette bekeuring op de mat. Hier hebben we de leerplicht wet waar iedereen aan moet voldoen. De turken en de marokkanen hebben overigens altijd een afwijkende datum van elkaar, de astrologen zijn het nooit met elkaar eens, dus welke denken ze te gaan hanteren? Voor die elkaar dan ook de vredelievende schedel in gaan slaan!

2
3 Bleke Betty

En dat voor 6% van de bevolking! Of zijn het er veel meer? Die indruk maakt dit wel. Raar hoor. Beetje geheimzinnig en unheimisch.

1
4 schrootflint

Het offerfeest n.b., waar talloze dieren onverdoofd het loodje moeten leggen voor het genoegen van een waanbeeld!

1
5 Mappie

Islamisering

2
6 Robot

Typisch, 1 t/m 4 september valt in een weekend.
Op vrijdag de eerste schooldag?
Belgisch nepbericht? ??

10
7 kortanante

Sinds wanneer viert de RK kerk een offerfeest op 1 september? Absurd dus, de zoveelste voorover-buiging voor een gevaarlijke ideologie.

4
8 PFL

Ah bruin Nederland heeft weer een draadje gevonden. Weer een herhaling van zetten, zoals dat onzin nieuws over HEMA en voorjaar eitjes i.p.v. paaseieren en kerst inruilen voor islam feesten en nog tal van dit soort belachelijke artikelen.

27
9 Gut

@9 Dit is België.. die zijn al verloren

1
10 charmeur

Elk kind dat die dag niet gewoon naar school komt zou de rest van het jaar ook gewoon thuis moeten blijven...

1
11 Topperz

@6 En helemaal vrijwillig !

1
12 Moskowfiets

@8
De RK kerk viert zo ver ik weet, geen offerfeest met geslachte dieren

0
13 Marrie

@9 U vergeet Jumbo daar staan lente eitjes ! I. P. V . Paas eieren ! Tis maar dat u het weet !

1
14 Moskowfiets

Waarom zou je in vredesnaam daar rekening mee gaan houden? Alleen omdat het over moslims gaat?

0
15 Wendel

1 het is een bericht uit Belgie, daar beginnen scholen standaard op 1 september ook al is dat een vrijdag. In Nederland is men veel praktischer en beginnen scholen nooit op vrijdag.
2 ik weet hoe de wetten in Nederland zijn ivm religieuze verplichtingen en extra vrije dagen, als die in Belgie vergelijkbaar zijn kunnen kinderen dus inderdaad een vrije dag krijgen ovm het offerfeest. Dan zullen er scholen zijn waar veel kinderen die eerste dag er niet zullen zijn en dat is dan ook nog gewoon wettig geoorloofd.
Belgie heeft wel meer vreemde wetten, de uitverkoop bijvoorbeeld loopt altijd van 2 januari tot 28 januari ook al valt 2 januari op zondag dan telt dat toch als dag 1.

0
16 streek

@16 , 1 is het aan school om die vrijdag vrij te geven? Of kent België geen vrij inplanbare vrije schooldagen? 2. De winkels zijn overal dicht op zondag in België?

5
17 Ziggofan

@14
Ze zijn gelukkig wel allemaal haram als was het maar omdat het Paaseieren zijn en blijven question
Nou zie ik de ene na de andere moslima chocolade paaseitjes eten dus als het lekker is hoeft het niet halal te zijn net als roken, drank, sex.. enz... En Halal slachten is zo "Neanderthal" dat hoort anno 2017 allang al verboden te zijn in z.g.n. beschavingen i wording zoals het Westen ambieert. Of gaat dat alleen om windmolens?
Dan hebben we een nieuw syndroom, en dat is dan het Don Quichotte syndroom.
Milieu en natuur, alleen beschouwen we dieren niet als natuur die mogen wel doodgemarteld worden! Ik heb Yasser er niet over gehoord, wel over molens!

1
18 Bleke Betty

7 kortanante, Nee, geen nep nieuws. Onze kleinkinderen wonen in Belgie en gaan daar uiteraard naar school. Het nieuwe schooljaar begint daar altijd op 1 september mits het in het weekend valt.

0
19 francaise

Het is te belachelijk voor woorden, het nieuwe schooljaar kan en moet gewoon op 1 september kunnen beginnen. We leven in Nederland hoor en niet in een islamitische staat al gaat dat er wel op lijken.
STOP de islamitisering in ons land!!!!

0
20 Interessant

@20 Dit gaat over België.......

3
21 kortanante

@8
Nee je begrijpt het niet, op 1 september begint het nieuwe schooljaar en dat willen ze verplaatsen naar 4 sept. En RK viert geen Offerfeest !!!!!

0
22 Interessant

"Speciaal onderwijs" (religieus onderwijs) direct afschaffen. Wat heb je daar aan in de moderne westerse wereld?

@16 Die vrije dagen specifiek voor religieuze mensen per direct afschaffen. Of allemaal vrij, of niemand.

2
23 Bluth

Rectificatie van 22
Ik was ff in de war het gaat over België

0
24 Interessant

Is toch vreemd als mensen zouden moeten werken met Kerst en Pasen dan zou het forum te klein zijn . Maar als dan naar een oplossing wordt gezocht voor moslims om hun feestdagen te vieren is dit een groot probleem. Ik snap werkelijk niet waar die intolerantie vandaan komt. Afhankelijk van je afkomst wordt je iets gegund in Nederland. Gisteren ook al van die reacties over asielzoekers die gingen skiën in Oostenrijk.

12
25 mike45

@25 . Omdat we ook (en terecht) niet de geboortedag van Hitler herdenken met een vrije dag. We hoeven ons in Europa niet aan te passen aan een fascistische ideologie.

2
26 PFL

@25 Ik heb nog nooit vrij gehad met Pasen, nog nooit met kerst, éénmaal met oud en nieuw. Hetzelfde geldt voor 90% van mijn collega's, hoor je niemand over.

Heel veel mensen werken er op de feestdagen, hoor je niemand over.

En als je migranten wilt helpen stuur je ze niet op ski-les. Dat doe je alleen om zelf aandacht te vergaren over de ruggen van die arme mensen. question

1
27 Bluth

@25 diezelfde mensen die vrij willen met offerfeest, weigeren ook te werken met kerst en pasen in continu diensten. In de zorg en bij fabrieken weten ze dat bij feestdagen moslims zich ziek melden. Ook als ze de keuze krijgen om vrij te zijn met het offerfeest en te werken op een katholieke feestdag. Dan zeggen ze "nee" of "ja", en zijn ziek op de ruildag. In belgie gelden de christelijke feestdagen. Of moeten we straks alle wereldse feestdagen nemen. st. patricks day, thanksgiving, halloween, independence day, holi, chineesnieuwjaar etc., neerlands koningsdag etc. omdat andere culturen en geloven die vieren? of is de uitzondering nodig exclusief voor moslims? hoever gaan we onze maatschappij aanpassen aan de ramadan. Niemand mag op straat eten, want dat is zielig en beledigend voor de arme moslims? om maar een zijstraat te noemen.

1
28 Merlinswit

En zo zijn de katholieken zonder slag of stoot tot dhimmi's vernederd. Met dank aan een bepaald wegkijkende politiek gedachtegoed.

1
29 De Haring-ingenieur

Waarom worden onze feestdagen erbij gehaald? Onze feestdagen zijn officieel erkende vrije feestdagen in de meeste westerse landen. Heeft niks net geloof te maken. Onze feestdagen zijn commercieel niet religieus. Ook kerst en Pasen zijn commercieel. Die niet westerse feestdagen gebruiken ze maar verlofdagen voor.

0
30 Ziggofan

@30 van origine zijn de feestdagen wel religieus. Heel vroeger waren het fdagen voor het vieren van de oogst die veilig binnen was, het lengen van de dagen en de eerste terug keer van leven zoals de lammetjes en de eerste groente die op het land biven de grond uit kwam. Later is dit pasen, kerst, en halloween geworden.

0
31 Merlinswit

@31 We leven nu, die dagen worden bij nog steeds gevierd in westerse landen. De meesten weten niet eens wat het inhoud, ze zijn commerciële feestdagen geworden en familie dagen. Het geloof staat er nu dus buiten. Het blijven wel wettelijke erkende vrije feestdagen, de religie doet niet (meer) terzake. Niet westerse feestdagen wil men die vieren dan neemt men maar verlof uren op.

0
32 Ziggofan

@25 Mensen die al lang in nederland wonen en werken kunnen ook niet (gratis) skien. Maar die moeten wel betalen voor de vakantie van anderen. Waarom vind jij dat nederlanders minder rechten hebben dan anderen en voor de rechten van anderen moeten opdraaien zonder daar iets voor terug te krijgen. Behalve hogere belastingen etc.

0
33 Merlinswit

@32 vooer een groep mensen doet die reli achtergrond wel ter zake. Voor jou niet. Prima. Als men andere hoogtij dagen wil vieren dan moet men maar vrij nemen. Daar zijn we het over eens.

0
34 Merlinswit

Scholing en religie mag nooit samengaan.
Scholen dienen kennis te verspreiden en geen onzin.

0
35 Positivo

@32 Moet u eens kijken hoeveel er in de ons omringende landen vrije dagen nog gerelateerd zijn aan religie: Allerheiligen, Maria Hemelvaart of olv hemelvaart, corpus christi, onbevlekte ontvangenis en ga zo maar door. Dat in Nederland een tochtje naar de meubelboulevard behoort tot de nieuwe religie is heel iets anders.

1
36 Gut

Als de katholieken dit willen, doen ze dat maar in hun eigen land. Zolang ze hier zijn hebben ze zich aan te passen aan onze normen en waarden.

0
37 Commodus

@33 er zijn helemaal geen Nederlandse asielzoekers op wintersport gegaan dit waren asielzoekers uit Oostenrijk. En zelfs een halve dag in de sneeuw voor die mensen werkte als een rode lap een stier hier. En dat is feitelijk altijd het zelfde of ze gaan zwemmen of naar de kermis gaan als het om buitenlanders gaat en daar wordt iets voor georganiseerd dan is heel NK jaloers en verontwaardigd.

Ik vind dat toch echt een hele slechte instelling als je iemand anders gewoon een leuke dag misgund.

4
38 mike45

@37
dit gaat over Belgie, dat was nog niet lang geleden een overwegend katholiek land

0
39 morandi

gezeur dat bijgeloof ook

0
40 charmeur

@26 ja 20 april nationale stiltedag

0
41 charmeur

@25 die dagen zijn nationaal vastgelegd.

Snap je dat?

Of zal ik het anders uitleggen?

0
42 Eastwood

@42 dat snap ik wel maar scholieren kunnen niet als volwassen en vrije dag nemen als dan het offerfeest net na de grote vakantie valt is het toch niet zo gek om de schoolvakanties iets later te laten beginnen zodat die kinderen dan ook vrij zijn.

2
43 mike45

@43 het mooie van dit voorstel id ook nog eens dat alle kinderen profiteren want ook voor hen duurt de vakantie een dag en weekend langer.
Ik weet dat er meer zijn die af willen van de vaste datum om de scholen te laten beginnen. Het is echt niet zo dat op vrijdag beginnen nou zoveel uitmaakt voor de schoolresultaten op jaarbasis.

1
44 streek

Zolang onderwijs klassikaal wordt gegeven en aan bepaalde onderwijskundige eisen inzake te verstrekken kennis moet voldoen, zal het nodig zijn scholen aan een bepaalde structuur te onderwerpen.

De, inmiddels traditionele, onderverdeling in een lente-, winter- en herfstperiode, onderbroken door een zomerreces, is, van oudsher, gekoppeld aan religieuse vieringen, m.n. Kerst en Pasen, die, op hun beurt, weer te herleiden zijn naar de voor-Christelijke seizoensovergangen.

Ontkoppel het religeieuse weer en je hebt, (imho) een voor eenieder acceptabele jaarindeling voor de scholen en, als men tevens de vaste vrije dagen voor de werknemers vervangt met vrij op te nemen vakantiedagen, dan kan iedereen voor zichzelf bepalen wat hij wel en niet viert.

0
45 Mappie

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Slavink
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@28 ik zeg: "Doen!" ... 😎...

1 minuut geleden geplaatst door Slavink

Slavink
Dit is de bloedmooie 18-jarige dochter van BN'er Wendy van Hout

Ook een broetje bij ... ? 😎...

3 minuten geleden geplaatst door Slavink

Slavink
IS-woordvoerder roept tijdens toespraak op tot aanvallen tegen christenen en joden

De Islam, altijd maar doodmaken ... 😪...

3 minuten geleden geplaatst door Slavink

baba jaga
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@37 Ja zo ken ik er nog een paar.Hier een filmpje of kijk je dat niet??Is een andere zaak maar het laat toch zien dat het vaker geeurt dan d...

4 minuten geleden geplaatst door baba jaga

GreyB
Brian Tyler Cohen (@briantylercohen) on X

LOL.....

6 minuten geleden geplaatst door GreyB

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@44 Welk antwoord mis jij dan nog?...

6 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@42 Het zijn mijn ideologische standpunten niet maar ik heb toch even gezocht en ik kan van jouw beweringen geen bewijs vinden. Dus hoe moet ik...

9 minuten geleden geplaatst door Bop

greenpollo
Van der Burg verruimt asielbeleid voor Eritreeërs met dienstplicht

Ja, wat gezellig al die jongens uit Eritrea.Dat hebben we laatst wel gezien...Dan kunnen ze hier lekker los gaan, iets wat ze daar niet doen...

15 minuten geleden geplaatst door greenpollo

Reconquista
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@43Ja en ik heb nog steeds geen antwoord 😊 Bop verstaat de kunst om vragen te ontlopen en de inhoud te vermijden. Dat is best wel knap maar...

16 minuten geleden geplaatst door Reconquista

greenpollo
Lopend Vuur: De zomertijd en wintertijd moeten blijven

Ik vind dat het wel zo mag blijven.Wat heb je eraan als het met altijd wintertijd in juni om 3.30 al licht wordt?Met altijd zomertijd zal he...

19 minuten geleden geplaatst door greenpollo

NK. App
Stoya PornHer Limit ComJilbabsexKisscossEbony Anal SexBest Mexican PornstarsAmouranth O F LeakXxx Video Com MomSpooning Position In SexHentai LatinoPorn MoivesBlackpink Rose Photoshoot18 Plus Web SeriesMom SquirtFree Porn 300Anasuya NudePorn Girl ComGb Road VideoSister ThreesomeNice Pussy FuckGand Video HdBlackcock WorshipForced Porn XxxSamantha Flair AnalJavjunkiesLauren Ambrose NudeXxx Video InanGabrela Lopez PornSaloce Rose OnlyfansBhabhi BfBlue Film Video DesiSplit PornTight PornXnxx SwatiKannada Local Sexy VideoPorn Saxi VideoSexxx RusiaSex-loving FamilyLesbian DpMms Hd PornBbybratzoAnimalsrxMating Press GayMilf With Saggy BoobsCummin On Big TitsAnmerican PornNaked WonenJapanese NudesCrossfit Women NudeAkt AnimationChyna On PlayboyDesi Real Porn VideosNangi RandiAishwarya Rai Ke Nange PhotoHotguysfuck FullMantoman PornBodybuilder Nude FemalePink Diamond PornDeeper.com]Massaging Lesbian PornFinnisfine NudesDani Valentine PornLanna CarterLovelyasianlilyQueen Porn VideoToomics HentaiKakushi DereJenny Scordamglia NudeLola FixxSeducing MaidLesbian HardcoresexPorn Mia KHentai MoonYong Latina PornSommerset NudesChicas FollanXnxx BangbrosTamil PundaiHairy Pussy ComBrother And Sister FakingSnapchat Leak PornTonicmovisXmegadruveLeaktapeIndian Nangi PhotoTabu Sexy PictureDesi Girl Fucked HardIndian Painful XxxPorn Lesbians ScissoringAngie Faith - Mr Lucky PovLulia TicaDana HayesLantino Gay PornUltra Films ComMujeres Teniedo Sexo Con PerrosHorny TeenLesbians Pussy LickInteractialpassArianna LabarbraXnxx Tick TockFirst Time Sex Video HindiTentacles PornPorn ContosCuming TumblrNaked PosingAuntyfuckingNude Hindi Web SeriesDesi Bhai Behan SexHardcore Lesbian TribbingXvideos 3dBeurettes BlogMoke AdrianoXxx NobitaIll.be.datPornographie VraiArmani Dream PornFilme Antigo PornSex Video Video Sexy VideoHd Aunty Sex VideosStripper CamsGrupos De Pornografia TelegramAbigail Ratchford LeaksHombres CogerSex Video PregnantKangana Ranaut Hot PhotosErotic DancingIndian Chudai ComMadison Ivy FuckVr ChatpornPorn Gay GameKolkata Nude GirlGranpa PornWww FamilystrokesLatina Bbc CreampieVideo PornousPorn ShoplyfterQuimmah Russo Only FansCaramel Bbw ComHistoires De SexBig Boobs SexxMr Peabody And Sherman PornNoodlemagzTubes PornstarPorn Round And BrownFather And Daughter NakedCurious George PornAtlanta ListcrawlerAdele NakedBlack And White PorneBbc Solo Porn