Columns

Jan Roos: Mannenhaat loopt de spuigaten uit

jan roos column

De heksenjacht op mannen begint me een doorn in het oog te worden. De man is het symbool geworden van alles wat slecht is. En dan vooral de “witte man”. Ik heb al eens eerder voorgesteld om als protest in Europa twee maanden niks te doen als blanke kerel. Laat de andere mensen het maar even rooien zonder ons. Eens kijken hoelang het duurt voordat er smekend gevraagd wordt of we de hele handel weer willen oppakken.

Jan Roos: Mannenhaat loopt de spuigaten uit

Die mannenhaat is een stokpaardje van de linkse elite en hun vrienden van de media. Als het even kan gaan ze vertellen hoe erg die kerels toch allemaal zijn. Het zijn onbehouwen dieren, die zichzelf niet onder controle hebben. Holbewoners zonder enige beschaving. Ze zijn dom, grof, agressief en vinden zichzelf ook nog eens geweldig. Tenminste, dat is het beeld dat er vaak geschetst wordt. Je ziet dat ook in de afhandeling van zaken met bekende mannen. De MeToo-beweging is verworden van een noodzakelijk kwaad tot een seksistische inquisitie. Je wordt eerst voor publiekelijk vernederd voordat je door de dames in de media wordt gevierendeeld en je werk wordt afgenomen.

Jan Roos: “De MeToo-beweging is verworden van een noodzakelijk kwaad tot een seksistische inquisitie.”

Dat zag je bij Tom Egbers. De gretigheid van de Volkskrant omdat verhaal paginalang te brengen en de manier waarop andere media dat overnamen was verbazingwekkend. Er was namelijk niks. De man had vijftien jaar geleden een affaire met een grietje op zijn werk gehad. Dat was met goedkeuring van beide volwassen mensen. Na afloop werd dat rommelig en werd er ruzie gemaakt, zoals dat gaat bij relaties die verbroken worden. Zijn vrouw was nota bene op de hoogte. En toch moest zijn kop eraf. In de krant, op tv en werd hij ook nog door zijn werkgever eruit geflikkerd.

Waarom weet eigenlijk niemand, behalve dan dat het een man betrof waar een voorbeeld van gemaakt moest worden. Kijk eens jongens, bij een kleine misstap hakken we je kop en je pik eraf. Dat was de boodschap. Gisteren kregen we te horen dat Marc Overmars mondiaal een jaar zijn werk niet mag doen. Misdaad: hij probeerde vrouwen te versieren bij zijn vorige werkgever Ajax. En nu mag hij dus een jaar geen arbeid verrichten. Wat is dat voor een smerige campagne. Als je zoiets bij een vrouw zou doen was de wereld te klein.

2 reacties

Alex Soze

ALLES KAN KAPOT jAN !!!!

Akwasi

De Ghanezen-haat loopt de spuigaten ook uit! Zielige witte wannetjes zijn altijd jaloers op mij; hadden zij maar zo’n joekel van een boa-constrictor in hun broek zitten!