portraitfactorynl tweede kamer 135

Caroline van der Plas woest op... ganzen: 'Ze laten allemaal mest achter in sloten'

Politiekjan 11 , 19:00
Nederland heeft een nieuwe ganzenhater. Het gaat om Caroline van der Plas. Dat is misschien enigszins verrassend omdat ze over het algemeen heel positief over dieren schrijft, maar dan betreft het vooral boerderijdieren. Niet dieren die vrij en blij rondvliegen - en vooral rondschijten.
Van der Plas heeft op X - haar favoriete sociale medium - hard uitgehaald naar een diersoort over wie je normaal eigenlijk helemaal geen negatieve verhalen hoort. Ganzen. De BBB-leider is namelijk he-le-maal klaar met het walgelijke gevogelte.
Waarom, vraag je je af? Nou, best simpel. Hoewel mevrouw geen enkel probleem heeft met poepende en pissende varkens, koeien en schapen vindt ze soortgelijk gedrag van ganzen heel vervelend. En wel om twee redenen. Ten eerste verpesten die vieze poepbeesten haar schaatsplezier... en ten tweede wordt hun poep niet meegenomen in de stikstofmodellen waar boeren onder gebukt gaan.
Tuig, dat is het! Ongedierte!
Op de foto's die Van der Plas deelt zie je al het poep dat uitge, uh, poept is door die afgrijselijke vogels. Normaal gesproken zie je niet hoeveel die lelijke karikaturen van zwanen uitpoepen, maar nu wel. Er ligt immers ijs, en dus blijft de ganzenpoep er zo, hop, bovenop liggen. 
Het is natuurlijk te wanstaltig voor woorden. Kilo's en kilo's ganzenpoep. Poep - mest - die buiten beschouwing wordt gelaten in de befaamde stikstofmodellen. Dit terwijl die vieze ganzenbeesten de boel wel heel erg vervuilen.
Dieren die leven in de natuur. Die de natuur bevuilen. Die van de natuur gebruik maken. Het moet niet gekker worden. Walgelijk, dat is het!
Kunnen we die vieze beesten niet afschieten zodat "de modellen" boeren extra ruimte kunnen geven voor een koe of twee? Dat lijkt me niet meer dan fair. Waarom zouden boeren moeten lijden onder het wangedrag van de natuur?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten