Nieuws

Bouw gestart van tijdelijke noodopvang voor 120 asielzoekers op camping in Lemelerveld

Op camping Heidepark komen drie tenten voor 120 asielzoekers
© RTV Oost / Vincent Moes
Op camping Heidepark in Lemelerveld worden vanaf dinsdag honderdtwintig asielzoekers opgevangen. Deze week is gestart met de bouw van drie grote tenten waar de groep vluchtelingen tot 31 maart in verblijft. Campingeigenaar Mark van der Meerveld is blij dat hij iets kan doen voor deze mensen. "We kennen allemaal de beelden uit Ter Apel. Dat soort beelden vind ik vreselijk. Ik ben blij dat ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen."
Vanaf 16 januari komen er 120 vluchtelingen naar camping Heidepark in Lemelerveld
Normaal gesproken is de campingeigenaar in dit deel van het seizoen vooral bezig met het onderhoud aan de camping, maar deze week is hij druk met andere dingen. Een groep tentbouwers heeft een groot deel van de camping overgenomen en is met een grote vrachtwagen het terrein opgekomen.
De drie tenten van honderdtwintig vierkante meter per tent bieden plek aan veertig mensen per tent. Van der Meer heeft zijn verwarmde sanitair-gebouw weer in gebruik gesteld en ook de kantine van de camping is open voor de tijdelijke gasten, zodat ze overdag ook samen spelletjes kunnen spelen. "Ik hoop dat ze in die drie maanden hier een beetje rust mogen vinden", zegt Van der Meer.
Mark van der Meer: "Blij dat ik iets kan doen voor deze vluchtelingen"
© RTV Oost / Vincent Moes

Overwegend positieve reacties

Tijdens de bewonersbijeenkomst van afgelopen maandag was de toon overwegend positief. Dat hoort Van der Meer ook in zijn eigen omgeving. "Zaterdag gaan we de tenten inrichten met vrijwilligers uit het dorp. Mijn buurman gaf ook al aan te komen helpen." De campingeigenaar is benieuwd naar de nieuwe gasten die hij vanaf volgende week welkom mag heten. "Het zal voor een grote groep nog wel koud zijn denk ik, maar gelukkig zijn de tenten geïsoleerd en zit er een dubbel dak in, waar lucht tussen wordt geperst. Dan krijg je een isolerende laag."
De drie tenten op camping Heidepark
© RTV Oost / Vincent Moes
De opvang is tijdelijk. Het is de bedoeling dat de honderdtwintig vluchtelingen op 31 maart naar een nieuwe bestemming gaan, want dan begint het camping-seizoen weer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.