Nieuws

Restaurant op de fles, ook weer bedrijf failliet van ondernemer die ooit baadde in luxe

Dochteronderneming financiële holding van ondernemer uit Holten failliet
Dochteronderneming financiële holding van ondernemer uit Holten failliet © ANP / Venema Media
Het is het zoveelste faillissement van een ondernemer uit Holten: FDB Participations. Eerder ging het moederbedrijf ook al op de fles, net als ten minste zeven andere bedrijven van dezelfde ondernemer. En dat terwijl hij ooit baadde in luxe met een huis en meerdere boten in de Côte d'Azur.
De financiële problemen van de ondernemer ontstonden enkele jaren geleden, toen hij persoonlijk failliet werd verklaard. Als directeur-bestuurder van FDB Ventures liet de directeur-bestuurder zich via het bedrijf Ahrma een managementvergoeding van 2,5 ton op jaarbasis uitkeren. Maar toen ging de Ahrma Holding op de fles en viel de inkomstenbron weg. Vervolgens viel ook FDB Ventures deze zomer om.
Uit een eerder verslag blijkt dat de ondernemer bepaalde bezittingen niet aan de curator had gemeld. Zo moest de curator er zelf achter komen dat de ondernemer behalve een personenauto ook nog meerdere boten had. Een ervan bleek overigens per executie verkocht in opdracht van de gescheiden echtgenote, die nog achterstallige alimentatie tegoed had.
Daarnaast was er een motorboot. Die bleek geleased. Via de leasemaatschappij heeft de curator een regeling getroffen, waarna de motorboot onderhands is verkocht.
Via dochteronderneming FDB Participations werd nog geprobeerd geld te verdienen voor de schuldeisers. Dat bedrijf is nu ook failliet verklaard. Hoe groot de schuldenlast is, is nog niet bekend.

Overige faillissementen

Deze week viel ook het doek voor restaurant Yume Deventer BV, transportbedrijf DSTS Speciaal Transport BV in Lemelerveld en kleding- en textielwasserij Deep Dye BV in Enschede.
Een aantal bedrijven vroeg ook zelf het faillissement aan. Het gaat om haarverzorgingsbedrijf Creatieve Curl BV in Schalkhaar, Likusto Bouwproducten BV in Rijssen - leverancier van prefab schoorstenen - en M.M.G. BV. in Hengelo. Dat laatste bedrijf handelde onder de naam M.M.G. ModelMakerij Mark Gosselink. Daar hoort ook Groothuis model & beheer bv bij.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.