Columns

Jan Roos: Linkse talkshows zullen uitsterven

jan roos column

Kunnen jullie dat vreselijk programma ‘M’ nog herinneren? Dat was een extreemlinks leuterprogramma over alles wat ze interessant vinden in de GroenLinks en D66 wijken van de hoofdstad. Verder helemaal niemand, want dat woke gedoe is echt voor een hele kleine nichegroep bedoeld. Je moet namelijk veel tijd en geld hebben om zo’n verknipt wereldbeeld te krijgen. Enfin, de show moest stoppen omdat er dus geen hond keek.

Jan Roos: Linkse talkshows zullen uitsterven

Hetzelfde lot zal Khalid & Sophie beschoren zijn. Nederland is voor twee derde rechts, kijkt nauwelijks nog naar de NPO en heeft de buik vol van al die blanke zelfhaat en cultuurrelativering. De overwinning van de PVV was ook een aanklacht tegen die ultralinkse programmering van de ultralinkse “Publieke Omroep”. Nadat de presentatrice van M, Margriet van de Linde, van de buis werd gehaald wegens waardeloze kijkcijfers en enorm veel kritiek op de inhoud dat omschreven kan worden als anti-Nederland, bleef het lang stil.

Jan Roos: “De overwinning van de PVV was ook een aanklacht tegen die ultralinkse programma’s van de ultralinkse “Publieke Omroep”.”

Nou, Margriet heeft dan eindelijk gereageerd in, je raadt het al, de VARA-gids. “Weet je wat het was, ik ben de laatste jaren persoonlijk in een fase beland waarin ik de dikke huid die ik in mijn leven had gekweekt aan het lospeuteren was. Dat proces botste met het daar aan de talkshowtafel zitten, waar ik een dikke huid moest opbouwen tegen alles wat er dan op je afkomt. En dat wilde ik niet meer. Ik moest mijn persoonlijke proces voorrang geven en dat heeft ertoe geleid dat ik met M wilde stoppen.” Ja ja, ok. Dus dat slechte programma werd niet geschrapt omdat er niet naar werd gekeken, maar omdat de presentatrice bezig was met zelfontplooiing. Dat gelooft echt werkelijk geen hond. Zo zie je maar in wat voor droomwereld die lui leven of ons in ieder geval structureel proberen voor te liegen.

Nog geen reacties