NOS Nieuws

Zeker elf doden, onder wie kinderen, bij Russische aanvallen in Oekraïne

In de Oekraïense Donetsk-regio zijn volgens de regionale gouverneur zeker elf mensen omgekomen bij Russische raketaanvallen. Onder de slachtoffers zijn vijf kinderen.

Ook zijn er acht gewonden gevallen. Op foto's die gouverneur Vadym Filasjkin op chatapp Telegram heeft geplaatst zijn hulpverleners bij brokstukken en een volledig verwoeste auto te zien.

Volgens de Oekraïense president Zelensky waren de aanvallen op woonhuizen in Pokrovsk en nabijgelegen plaatsen gericht. Pokrovsk ligt in door Oekraïne gecontroleerd gebied, ongeveer 80 kilometer ten noordwesten van Donetsk, de stad die wordt bezet door Rusland.

  • Telegram / Vadym Filasjkin
    Hulpverleners na de aanval op Pokrovsk
  • Telegram / Vadym Filasjkin
    Hulpverleners na de aanval op Pokrovsk
  • Telegram / Vadym Filasjkin
    Uitgebrand voertuig na de aanval op Pokrovsk

De Oekraïense strijdkrachten zeiden eerder vandaag dat ze een Russische commandopost hebben vernietigd op de Krim. Ze zouden een succesvolle aanval hebben uitgevoerd op vliegbasis Saki. Rusland heeft niet gereageerd op de berichten.

Aanvallen opgevoerd

Rusland heeft de afgelopen dagen meerdere aanvallen uitgevoerd op Oekraïne. Zondagnacht ging het om een recordaantal van 90 Shahed-drones, waarvan de Oekraïense luchtafweer er 87 wist te onderscheppen. Maandag vielen er zeker vijf doden in de steden Odesa, Charkiv en Cherson en de regio Soemy.

Die aanvallen komen nadat Russische autoriteiten vorige week zaterdag meldden dat in de Zuid-Russische grensstad Belgorod zeker 22 mensen waren omgekomen door Oekraïense beschietingen. President Poetin kondigde aan de aanvallen op Oekraïne op te voeren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl