Van Beek lijkt exotische move te kunnen vergeten: 'Heerenveen zal niet blij zijn'

Van Beek lijkt exotische move te kunnen vergeten: 'Heerenveen zal niet blij zijn'

6 januari - 18:34 Laatste update: 18:57
7

Sven van Beek staat in de belangstelling van het Japanse Kyoto Sanga FC, zo bevestigt de verdediger zelf tegenover ESPN. De aanvoerder van SC Heerenveen heeft nog een contract tot 2025 en lijkt desondanks niet te vertrekken uit Friesland.

"Er is wel eens contact geweest", begint Van Beek over de interesse van Kyoto Sanga FC. "Ik ben nog steeds blij dat ik hier bij Heerenveen zit. Ik denk dat ik hier op mijn plek zit, ik word gewaardeerd en ben aanvoerder. Ik denk helemaal niet aan dit soort praktijken, tenzij het concreet wordt, maar dat is het nog niet." De 29-jarige verdediger wil niet in detail treden, maar geeft wel aan dat het zou gaan om een eventueel winters vertrek naar Japan.

"Ik heb het nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik ooit wel eens zo’n stap zou willen maken. Ik denk dat ik er altijd voor open moet staan om te kunnen praten, maar ik sta onder contract bij Heerenveen en heb het prima naar mijn zin. De kans is groot dat ik na 31 januari gewoon nog bij Heerenveen speel. Als alles klopt voor alle partijen kan het zijn dat ik een keer wegga, maar dat is nu zeker niet."

Van Beek staat nog tot 2025 onder contract, gesprekken over een eventuele verlenging hebben nog niet plaatsgevonden, vertelt hij. "Ik laat het gewoon allemaal op me af komen. Er zijn nog geen gesprekken gevoerd, ik laat dat allemaal open. Ik denk niet dat Heerenveen blij zou zijn als ik vertrek. Uiteindelijk zullen we samen wel een goede weg vinden, of dat nu hier is of ergens anders", besluit Van Beek.