Rue du Basson in Marcinelle, Charleroi.
Volledig scherm
Rue du Basson in Marcinelle, Charleroi. © Google Street View

Kind (9) aangetroffen in kleine en donkere ruimte in huis in Charleroi, moeder en stiefvader opgepakt

In Marcinelle, een deelgemeente van Charleroi, is voorbije woensdag een kind van negen jaar aangetroffen in een smalle en donkere ruimte in een woning in de rue du Basson. Dat bevestigt het parket van de Henegouwse stad zaterdag na berichtgeving van ‘Sudinfo’. De moeder en de stiefvader zijn opgepakt en onder aanhoudingsbevel geplaatst.

  1. Klopt jouw energiefactuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?
    Mijnenergie

    Klopt jouw energiefac­tuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?

    Af en toe berichten media over absurd hoge energiefacturen die bijvoorbeeld het gevolg zijn van een nulletje te veel of een vergeten komma. Dergelijke frappante fouten spot je als klant meteen. Maar soms duiken er ook afwijkingen op, die – hoewel ze minder in het oog springen - je toch een aardige duit kosten. Hoe stel je deze vast en op welke manier kan je ze aanvechten? Mijnenergie.be helpt je stap voor stap.
  2. Sofie (7) vroeg om bescherming tegen pedofiele papa, maar werd niet geloofd: Zorginspectie ontdekt nu wie in de fout ging
    PREMIUM

    Sofie (7) vroeg om bescher­ming tegen pedofiele papa, maar werd niet geloofd: Zorginspec­tie ontdekt nu wie in de fout ging

    “Papa laat mij niet met rust in bed.” Dat vertelde Sofie (7) als kleuter aan verschillende hulpverleners, maar toch werd ze verplicht om bij haar vader te blijven overnachten. Het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling (VK) vond de situatie veilig. Er moest eerst kinderporno ontdekt worden vooraleer Sofie bescherming kreeg. Nadat HLN het dossier in juni blootlegde, trok de Vlaamse Zorginspectie op onderzoek. Want waarom werden Sofies noodkreten zo flagrant genegeerd? De inspectie ontdekte waar het fout liep. En dat krijgt sowieso een staartje.