Amerikaanse rechtbank oordeelt: enorm windpark moet worden gesloopt

4

De windmolen-lobby heeft zware tegenwind de laatste tijd. In Duitsland vroeg bedrijfsgigant Siemens miljarden staatssteun aan, omdat het bijna failliet is door onrendabele windmolenprojecten. 

In Zweden dreigt het grootste windpark van Europa failliet te gaan, doordat er niet genoeg wind is en in Frankrijk begint de ontmanteling van windmolenparken na protesten van de lokale bevolking. Hetzelfde gebeurt nu in de VS.

Apollo News:

Een enorm windpark in de VS moet opnieuw worden gesloopt. Een Amerikaanse handelsrechtbank heeft dit nu eindelijk beslist. Een inheemse stam had een rechtszaak aangespannen, deels vanwege de ecologische schade veroorzaakt door de bouw van de faciliteiten.

De Italiaanse energiegroep Enel werd in het boekjaar 2021 door Forbes Global 2000 gerangschikt als het 73e grootste bedrijf ter wereld. Bij het bedrijf werken ongeveer 65.000 mensen. De Italianen worden bovendien beschouwd als een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van windenergie. Enel exploiteert een enorm windpark in Osage County, Oklahoma. Maar dat is nu waarschijnlijk voorbij. Rechter Jennifer Choe-Groves van het Amerikaanse Hof van Internationale Handel oordeelde dat het windpark gesloopt moet worden.

De Tulsa World , het dagblad van de stad Tulsa, berichtte bijna twee weken geleden over het vonnis. De inboorlingen van Osage hadden een rechtszaak aangespannen. De uitspraak wordt beschouwd als een belangrijke overwinning voor de stam. Ze hadden het project aangeklaagd vanwege de nabijheid van begraafplaatsen en de enorme ecologische schade veroorzaakt door de enorme turbines. Het ging ook over de mate waarin richtlijnen over mijnbouw hier relevant zijn vanwege de grootschalige opgravingen.

Enel wordt geconfronteerd met verschrikkelijke kosten

Tegelijkertijd betekent het een aanzienlijke nederlaag voor Enel, dat nu met honderden miljoenen dollars aan ontmantelingskosten wordt geconfronteerd. “Er zijn veel kleinere stammen die niet zo lang hadden kunnen vechten, maar daarom zijn wij Osages”, vertelde Everett Waller, een lid van de stam, aan Tulsa World

Advertisement
 . “We zijn hier en dit is ons thuisland en we zullen het koste wat het kost beschermen.”

Het windpark beschikt over 84 turbines verspreid over 8.400 hectare verhuurd land in Osage County. Het windpark is pas in 2013 gebouwd. Het juridische geschil sleept zich al zo’n tien jaar voort. Een federale rechter oordeelde aanvankelijk in 2015 in het voordeel van het windparkproject en oordeelde dat het uitgraven van gesteente voor de betonnen funderingen van de windturbine geen mijnbouw vormde. Het 10e Circuit Court of Appeals voor het district Denver vernietigde die uitspraak echter in een beslissing uit 2017. Nu is die uitspraak bevestigd. Het energiebedrijf uit Italië zal nu te maken krijgen met kosten in de hoge driecijferige miljoenklasse.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Vergeet niet de bevestigingsmail te openen om de nieuwsbrief te activeren (check je spambox als je hem niet ziet)


‘s Werelds grootste ontwikkelaar van offshore windparken stopt Amerikaanse projecten omdat de Groene Agenda onbetaalbaar is

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Johan P
Johan P
3 maanden geleden

He, ook een keertje goed nieuws, altijd welkom.
Hier in de buurt staan ook alle heuveltoppen vol met die krengen, maar misschien dat daar dan op termijn ook een eind aan komt.

Johan P
Johan P
3 maanden geleden

He, voor de verandering ook eens goed nieuws. Hier in de buurt staan alle heuveltoppen ook vol met die krengen. Dit geeft hoop dat die dan op den duur ook zullen verdwijnen

Marco
Marco
3 maanden geleden

Geweldig nieuws, hopelijk betekend dat ook het einde van dat k**te bedrijf. Werknemers raad ik aan een baan te zoeken in de olie industrie, zit wat meer toekomst in.

John
John
3 maanden geleden

Dat bedrijf is failliet voordat ze ook maar een kwart van die dingen af hebben gebroken door de kosten ervan.