VVD Heerlen trekt aan de bel over hoge aantal spookwoningen

foto: iStock
Gepubliceerd op 5/01/2024 om 07:58
Laatst bewerkt op 5/01/2024 om 08:17

De VVD in de gemeenteraad van Heerlen is geschrokken van het hoge aantal zogeheten spookwoningen in de stad. Dat zijn woningen waar niemand op staat ingeschreven, maar waar toch om onverklaarbare redenen energie wordt verbruikt. Vaak is er sprake van criminele activiteiten, maar dat is niet altijd het geval.

Uit CBS cijfers en onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat het in Heerlen om 260 woningen gaat. Dat is 0,6 procent van het totale aantal woningen in de stad. Zo wil de VVD van het gemeentebestuur weten of men hiermee bekend is en of het college weet om welke woningen het gaat. Ook wil de partij weten hoeveel inkomsten uit belastingen de gemeente daardoor misloopt. 

Landelijk gaat het om 31.000 spookwoningen. Uit de cijfers blijkt dat Simpelveld verhoudingsgewijs het meeste aantal spookwoningen telt. Daar gaat het om 50 stuks, 1 procent van de woningvoorraad. Voerendaal en Landgraaf hebben met 0,3 procent het minste aantal spookwoningen in de regio Parkstad.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties