“Najaarsnota van kabinet rammelt aan alle kanten”

(Door: Eric Ypma)

Als vaste prik verdiept Eric Ypma zich in de overheidsfinanciën. Hij doorploegt rijksbegrotingen en halfjaarlijkse nota’s met maar één vraag: wat gebeurt er met ons belastinggeld? Ditmaal laat hij zijn licht schijnen op de najaarsnota, die eind november verscheen.

Dit nieuwsbericht verscheen op 24 november 2023, Volgens het begeleidend schrijven bij de Najaarsnota van 2023 gaan veel ministeries minder geld uitgeven dan begroot, in totaal 4,5 miljard euro (4.500 miljoen). Maar er zou ook 4,3 miljard minder binnengekomen zijn, mede door de tegenvallende economische groei in het 3e kwartaal van 2023, wat een daling betekende van de belasting- en premieontvangsten.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op “Najaarsnota van kabinet rammelt aan alle kanten”

  1. #heelNLisnaardekloten zegt:

    Ze schijnt (ook al) hoogbegaafd te zijn. Ik vind het gewoon een DOM WIEF!! Optiefen naar Gaza en nooit weer terugkomen!

    Geliked door 1 persoon

  2. stradivotsi zegt:

    Is er iemand onder de lezers die er enige ervaring mee heeft?
    Dus dat zoals ik zie een verkapte belasting inkomsten truuk
    ter behoeve van een “sluitende” begroting?
    Het cijfer gegoochel… wie is er enigzins kundig in?

    Kan iemand dat in zowat lekentaal uitleggen, voor mij mag het
    diepgaander wezen.

    tot slot dat citaat van Ronald Reagan.

    “De belastingbetaler is iemand die werkt voor de overheid zonder
    examen te moeten doen.”

    Cowboy Ronald had daar wel een punt in.

    Mijn dank alvast

    Like

  3. Julia zegt:

    Wat rammelt er niet in die vergane eens zo mooi en welvarend Nederland? Het is een stuurloos land dat na jaren wanbeleid geheel is kapot bezuinigd en de staatskas leeg is geroofd met miljarden voor uitsluitend buitenlandse belangen en de invasie van niet meer te stoppen profiteurs die met liefde en warmte worden opgevangen in hotels en op cruiseschepen terwijl de betaalsalven Nederlanders dus op straat staan https://www.telegraaf.nl/nieuws/1208107090/sarah-26-belandde-na-explosie-bij-haar-woning-met-baby-op-straat Voor deze vrouw geen hotelkamer beschikbaar? Niet alleen de politiek rammelt wat te denken van onze hoofdzakelijk uit D66 rechters corrupte rechtstaat https://www.omroepwest.nl/nieuws/4732791/lage-straffen-bij-dodelijke-ongelukken-klein-foutje-kan-grote-gevolgen-hebben.
    https://www.dagelijksestandaard.nl/binnenland/een-land-in-verval-criminelen-lopen-vrij-rond-terwijl-gevangenissen-uitpuilen. Rutte heeft het druk met het blijven steunen van bloedvergieten in de corrupte Oekraïne en de wederopbouw daarvan terwijl hij samen met zijn WEF broeders het hele land naar de gallemiezen heeft geholpen waar burgers amper in de avond nog over straat durven.

    Like

Plaats een reactie