18-jarige verdachte mishandeling Leek op vrije voeten. Onderzoek wijst slechts zeer licht letsel uit. Doodsoorzaak slachtoffer onbekend

De Windsingel, een rustige straat in het nieuwere deel van Leek. Hier werd Bert mishandeld, vlak bij zijn huis.

De Windsingel, een rustige straat in het nieuwere deel van Leek. Hier werd Bert mishandeld, vlak bij zijn huis. Foto: Peter Wassing

De 18-jarige man uit Leek die op nieuwjaarsdag is aangehouden na het overlijden van de 52-jarige Bert Suurd uit Leek is woensdagavond in vrijheid gesteld.

Lees meer over
Westerkwartier

Suurd was ongeveer een half uur voor zijn overlijden betrokken bij een confrontatie op straat. Uit het onderzoek van de politie blijkt dat de 18-jarige betrokken was bij de confrontatie. Suurd zou de jongeren hebben aangesproken op het gooien van vuurwerk naar zijn hond. Daarop zouden de jongeren de man hebben aangevallen.

Gering letsel

Volgens het onderzoek is er gering letsel vastgesteld aan het lichaam van Suurd. Dat kan niet tot zijn dood hebben geleid, is de conclusie. Een duidelijke doodsoorzaak kan niet gegeven worden. Het OM benadrukt dat eerdere berichten waarin de suggestie wordt gedaan dat Suurd is overleden nadat hij zwaar zou zijn toegetakeld, onjuist zijn.

Camerabeelden zijn voor het onderzoek veiliggesteld en bekeken. Daarnaast is een aantal telefoons in beslag genomen.

Jongeren onder indruk overlijden

De politie heeft Inmiddels alle mensen gehoord die bij het incident aanwezig waren. Dat betreft onder meer de jongeren uit het groepje waarvan ook verdachte deel uitmaakte. De getuigen en de verdachte toonden zich erg onder de indruk van het overlijden van Suurd.

Het OM ziet geen reden de 18-jarige langer vast te houden. Hij blijft wel verdachte. Meer aanhoudingen worden niet verwacht.