Annabel Oosteweeghel
Volledig scherm
© Annabel Oosteweeghel

Kritiek op de politiek van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu blijkt nu profetisch

columnKitty Herweijer schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

13 reacties

  • Willem Heerema

    4 maanden geleden
    Beste Arjan Monster, uit uw reactie blijkt dat het u niet duidelijk is dat juist Israël de illegale bezetter en kolonisator is en dat Israël met het vervangen van Palestijnse bewoners op de West Bank door illegale kolonisten de 4e Geneefse Conventie uit 1949 overtreedt. Get is dus niet “Israël dat moet afrekenen met”. Is het u hiermee iets duidelijker?
  • Willem Heerema

    4 maanden geleden
    Beste Arjan Monster, zoals u dacht ik aanvankelijk ook. Totdat ik meer de pers volgde en twee boeken heb gelezen van NLse journalisten die ter plaatse hebben gewerkt: Derk Walters schreef: Israël zegt geen sorry meer. Joris Luyendijk schreef: Palestijnen, het zijn net mensen. Sindsdien begrijp ik beter hoe Israël acteert, ten koste van de Palestijnen.
  • Arjan Monster

    4 maanden geleden
    Wat uiteindelijk telt is het feit dat Israël afrekent met Hamas. Het is zo ontzettend makkelijk om vanuit veilige woonkamers kritiek te uiten op de reactie van Israël. Wat moeten ze anders? Duizenden jaren leefden ze als minderheden in andere landen en waren ze steeds de zondebok. De wereld kan slecht omgaan met een zelfbewuste Joodse staat. Dacht u dat de wereld het iets kon boeien wanneer het geen Joden maar moslims waren geweest die nu in Gaza de boel tot "ground zero" reduceren?
  • N Coesel

    4 maanden geleden
    Machiavelli schreef het in de 15e / 16e eeuw al in zijn boek 'il principe': een vijand aan de grens in stand houden is een simpele manier om aan de macht te blijven. Helaas bedienen teveel leiders zich van dezelfde tactiek.
  • L. Flantua

    4 maanden geleden
    Verschrikkelijk wat daar gebeurd is, maar wat hij daar in Gaza laat doen inGaza staat geen verhouding. L Flantua om