Terreur in New York: Auto vol met explosieven op weg naar concert geramd door Uber-auto

Terrorismejan 02 , 16:00
New York is vandaag ontsnapt aan een vreselijke terreuraanslag. Ja, er zijn slachtoffers gevallen. En ja, er was blijkbaar een vreselijke explosie. Maar door een ongeval op de weg is voorkomen dat tientallen en mogelijk zelfs honderden mensen vandaag op brute wijze zijn afgeslacht.
In de middag gingen opeens berichten rond op X dat er zware explosies te horen waren in Rochester, New York. Helicopters zouden boven een plek hangen waar er een explosie had plaatsgevonden. Huizen schudden op hun grondvesten.
Er is nu meer bekend. Het lijkt te gaan om een terreuraanslag. Of, beter gezegd, om een mislukte aanslag. Een auto die vol stond van de explosieven was op weg naar een rockconcert. Maar voordat de auto daar aankwam vond er een botsing plaats met een Uber-auto. De wagen van de aanvaller én de Uber-auto vlogen daarbij in de fik. Terrorist Michael Avery werd gedood, twee anderen - waarschijnlijk de inzittenden van de Uber-auto, ook.
Blijkbaar werd er een zelfmoordbrief gevonden waarin duidelijk werd gemaakt dat Avery concertgangers wilde vermoorden. Hoewel twee onschuldige mensen gestorven zijn is dát goddank voorkomen.

Joden

Natuurlijk was de timing wat gek. Het is bekend wat er aan de hand was. De band Moe gaf een concert aan het Eastman Kodak Theater. Moe heeft meerdere Joodse bandleden en speelt altijd het nummer Hava Nagila op hun concerten.
We kunnen er dus vanuit gaan dat het de aanslag gepland was vanwege het Joodse karakter van MOE. En ja, de kans is groot dat de dader een radicale Islamiet is. Iets anders kun je er niet van maken. Waarom zou die gek anders een enorme autobom maken en onschuldige Joodse concertgangers (en anderen, trouwens) willen vermoorden? Dat is niet bepaald het gedrag van, zeg, een lid van de Amish.
Volgens familieleden van de wannabe terrorist leed hij mogelijk aan een bipolaire depressie. Ook dat is zeer wel mogelijk - maar ook dat is geen reden voor een dergelijke aanslag. Er zijn heel veel mensen met zo'n stoornis, maar die plegen geen aanslagen. Hij moet gedreven zijn door een ideologie - gezien zijn doelwit vrijwel zeker gerelateerd aan de oorlog in Gaza.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten