Tijdens de jaarwisseling is zwaar vuurwerk gegooid naar politieagenten in Alphen. De Mobiele Eenheid (ME) beschermde brandweerlieden bij het blussen van een vreugdenvuur.
Volledig scherm
Tijdens de jaarwisseling is zwaar vuurwerk gegooid naar politieagenten in Alphen. De Mobiele Eenheid (ME) beschermde brandweerlieden bij het blussen van een vreugdenvuur. © 112HM

Fors meer gewonde agenten na oud en nieuw: ‘Als we het probleem willen aanpakken, geven politici niet thuis’

politiechefHet aantal agenten dat tijdens oud en nieuw gewond raakte bij rellen is in jaren niet zo hoog geweest. Volgens politiechef Frank Paauw, tevens portefeuillehouder geweld, kan alleen een landelijk vuurwerkverbod deze ‘gekte’ keren. ,,Politici die hier schande van spreken moeten nu hun masker afzetten en laten zien waar ze echt voor staan.”

215 reacties

  • JAC Buis

    4 maanden geleden
    Precies. Pak het tuig nou eens aan, ipv de huisvader met zijn tasje siervuurwerk. Van de politie zou je toch meer realiteitszin verwachten !
  • P Vlugt

    4 maanden geleden
    vuurwerk is niet het probleem, tuig is het probleem
  • marco van ekkendonk

    4 maanden geleden
    die paar rel schoppers mag niet de reden zijn dat heel veel normaal afstekende mensen gestraft mogen worden. tegelijkertijd zeggen we het word heftiger, maar pakken minder mensen op, zolang we dat niet kunnen handhaven kan je nooit bij een verbod illegaal vuurwerk handhaven.
  • Rik Bolhuis

    4 maanden geleden
    License to kill voor de politie op oudejaarsnacht. Twee keer waarschuwen en daarna boem. Probleem direct opgelost.
  • E.P. Groenenberg

    4 maanden geleden
    Al die gasten die hulpverleners aanvallen helemaal financieel uitkleden , lange gevangenisstraf en zorgen dat ze helemaal geen poot meer hebben om aan de grond te zetten . Moet je dan eens kijken hoe snel het afgelopen is ,veel te soft tegen zulke idioten. Ik heb jaren als voetbalhooligan lopen matten met supporters van andere clubs ,maar nog nooit in me hoofd gehaald om hulpverleners aan te vallen . Slopen en vernielen ook niet , trieste mannetjes allemaal