Frenkie de Jong over vertrek sleutelspeler: 'Hij was een van de allerbesten'

Frenkie de Jong over vertrek sleutelspeler: 'Hij was een van de allerbesten'

2 januari - 13:58
47

Acht jaar geleden voorspelde Johan Cruijff dat het een 'shock' zou worden voor FC Barcelona als Sergio Busquets weg zou zijn. Frenkie de Jong is wat genuanceerder, maar merkt wel degelijk zijn gemis in het Barcelona van nu.

"Als geweldige spelers weggaan, is dat altijd een shock", begint de 26-jarige middenvelder tegenover de NOS. "Busquets was natuurlijk een geweldige speler. Hij was een sleutelfiguur in het spel van Barcelona. Hij is altijd een van de beste spelers van het team geweest. Volgens mij heeft hij hier vijftien jaar gespeeld, dus natuurlijk doet het wat met het team als hij dan wegvalt."

Busquets vertrok afgelopen zomer na vijftien seizoenen bij Barça en maakte transfervrij de stap naar het Amerikaanse Inter Miami. Daar werd hij herenigd met Lionel Messi en Jordi Alba.

Barcelona heeft het dit seizoen moeilijk. De nummer vier van La Liga staat zeven punten achter Real Madrid. De Jong: "We staan er niet goed voor in de competitie, maar we zijn pas op de helft van het seizoen. We hebben ons geplaatst als eerste van de groep in de Champions League, we zijn nog actief in de beker en in de Supercup. We hebben nog superveel om voor te spelen."

Het moet beter met Barcelona en De Jong is ervan overtuigd dat dat ook kan. "We hebben best wel een talentvolle selectie, maar we zijn niet constant genoeg geweest. Verder hebben we ook geen geluk gehad met het aantal blessures in de eerste seizoenshelft. Hopelijk kunnen we nu een langere tijd met hetzelfde team spelen, blijft iedereen fit en dan gaat het zeker beter worden."