extinction rebellion 12

Massale arrestaties na A10-blokkade Extinction Rebellion: Meeste demonstranten gaan gewoon vrijuit!

Binnenlanddec 31 2023, 11:00
Zaterdagmiddag hebben honderden activisten van Extinction Rebellion, ondanks een verbod, de A10 in Amsterdam geblokkeerd met als doel te protesteren tegen ING. Na ruim twee uur greep de politie in op gezag van de gemeente Amsterdam, waarbij bijna 400 betogers werden gearresteerd. De actie leidde tot verkeersontwrichting en veroorzaakte levensgevaarlijke situaties op de snelweg.
De activisten klommen de snelweg op ter hoogte van het voormalige ING-hoofdkantoor op de Zuidas in Amsterdam. Ze eisten dat ING stopt met het financieren van klimaat ontwrichting. Een deel van hen lijmde zich vast aan de snelweg. De ANWB meldde dat de A10 vanaf knooppunt De Nieuwe Meer werd gesloten, wat leidde tot omleidingen, verkeershinder en levensgevaarlijke situaties.
Opvallend was dat ook kinderen aanwezig waren, waardoor de politie extra voorzichtig te werk moest gaan. De klimaatactivisten lijken steeds meer een grens op te zoeken, waarbij nu zelfs kinderen worden ingezet, wat toch als schandalig kan worden beschouwd. Het feit dat de meeste van deze demonstranten ook vrij uitgaat, is tamelijk bizar te noemen.
Een kleine groep was eerder al de A10 opgelopen, waardoor volgens de politie een levensgevaarlijke situatie ontstond en Rijkswaterstaat het betreffende deel van de snelweg tijdelijk had gesloten. De gemeente Amsterdam had vooraf gewaarschuwd dat de snelweg onverantwoord is als demonstratielocatie, gezien de breedte en het belang ervan voor ambulances richting het VUmc.
Enige realiteitsbesef en nadenken over de gevolgen van dit eco-terrorisme gaan de beroepsdemonstranten volledig voorbij. Het gevaar dat ze hebben veroorzaakt, waarbij zelfs de hulpdiensten er last van hebben gehad, doet je onderhand afvragen of deze lieden niet keihard gestraft moeten worden. Ook afgelopen weekend werden ze na een ID-controle weer huiswaarts gestuurd. Er hangen geen stevige consequenties aan, waardoor het einde van dit soort acties nog lang niet in zicht is en het wachten is tot het een keer helemaal fout gaat.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Burgemeester Femke Halsema had nota bene nog een alternatieve demonstratielocatie aangewezen, maar Extinction Rebellion weigerde die. Als zelfs een linkse GroenLinks-burgemeester wordt genegeerd, die naar eigen zeggen het beste voorheeft met deze beroepsdemonstranten, kun je jezelf onderhand afvragen of deze groep mensen niet compleet de realiteit uit het oog is verloren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten