'Papierwerk huurdeal Van de Beek afgerond; Eintracht Frankfurt huurt middenvelder met optie tot koop'

door Brent Tomassen 57

Bron Fabrizio Romano

'Papierwerk huurdeal Van de Beek afgerond; Eintracht Frankfurt huurt middenvelder met optie tot koop'

door Brent Tomassen 57

Bron Fabrizio Romano

Donny van de Beek vertrekt op zeer korte termijn op huurbasis naar Eintracht Frankfurt. Dit meldt Fabrizio Romano via X. De middenvelder, die onder contract staat bij Manchester United, rondde twee weken geleden al zijn medische keuring af. In de huurdeal is een optie tot koop opgenomen.

Van de Beek verkaste in de zomer van 2020 van Ajax naar Manchester United, maar kwam in Engeland nauwelijks aan spelen toe. Ook tijdens een verhuurperiode aan Everton wist de oud-Ajacied geen vaste basisplaats te veroveren. Tot op heden kwam Van de Beek tot 62 wedstrijden voor The Red Devils. Hierin was hij tweemaal trefzeker en ook tweemaal aangever.

Teleurstellende verhuurperiode bij Everton

In het half jaar dat Van de Beek voor Everton speelde kwam hij tot slechts zeven optredens, waarin hij één keer tot scoren kwam. Het rendement dat de 26-jarige bij Ajax wist te halen, 41 doelpunten en 34 assists in 175 wedstrijden, was de laatste jaren in Engeland ver te zoeken.

Van de Beek debuteerde in 2015 voor Ajax 1 onder toenmalig trainer Frank de Boer. In zijn jaren in Amsterdam won de middenvelder uit Nijkerkerveen een landstitel, een KNVB Beker en een Johan Cruijff Schaal. Verder beleefde Van de Beek meerdere Europese successen met de club. In 2017 werd de finale van de Europa League behaald en twee jaar later strandde Ajax pas in de halve finale van de Champions League.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.