Niet Maurice Steijn, maar technische staf wilde afscheid nemen van Steven Berghuis bij Ajax

30 december 2023, 08:56   Bijgewerkt: 30 december 2023, 09:36
Foto: © Imago

Na de thuisnederlaag tegen AZ (1-2, op 8 oktober) begon Maurice Steijn voor het eerst te twijfelen over zijn toekomst als Ajax-trainer, zo meldt hij in een uitgebreid interview met De Telegraaf. Een aantal van Steijns’ stafleden wilde na die verliespartij tegen de Alkmaarders niet meer verder met sterspeler Steven Berghuis.

“Na de nederlaag tegen AZ, op 8 oktober, speelde ik serieus met het idee te stoppen”, begint Steijn. “Gesprekken met mensen in mijn directe omgeving, vertrouwelingen en mensen bij Ajax gaven me het vertrouwen dat ik wel de juiste man was voor de job. In de interlandbreak die volgde hebben we met de staf in Noordwijk gezeten om tot een ommekeer te komen”, gaat hij verder.

Artikel gaat verder onder video

“Toen gaf een groot deel van de staf aan niet met Steven Berghuis verder te willen. Zover was ik niet.” De Telegraaf meldde destijds dat Steijn juist degene was die niet meer verder wilde met Berghuis. Hier is volgens de oefenmeester zelf niets van waar. Berghuis werd volgens de berichtgeving uit oktober ‘een stoorzender’ genoemd.

Een aantal weken later besloot Steijn alsnog om op te stappen bij de Amsterdammers. Na de 4-3 nederlaag bij FC Utrecht had de Hagenees zijn keuze over zijn toekomst gemaakt. “Voor mezelf kon ik toch met opgeheven hoofd door de voordeur vertrekken. De fans van Ajax, ze bleven me tot de laatste minuut steunen. Hoe anders zou het zijn geweest als ik was doorgegaan en de resultaten bij Brighton en PSV de directie hadden verplicht mij een week later te moeten ontslaan? Nee, dat wilde ik mezelf en een fantastische club als Ajax niet aan doen”, aldus Steijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Zo blij dat deze rat bij 020 speelt. Het is een gezwel in je selectie. Na zijn vertrek werd Feyenoord kampioen. Hij heeft dus wel een aandeeltje gehad in het kampioenschap van Feyenoord door te vertrekken. Wat waren ze blij met hem in 020.

KROTJE
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

King Sjakie, Berghuis komt niet meer in de basis van Ajax, of op de bank of weg. In zijn plaats komt een echte 'Ajaxwaardige vleugelspeler' niet ééntje dat met 010 al heel veel slechte seizoenen gepield had. Zie zijn overgang naar Ajax destijds maar als een soort ontwikkelingshulp van Ajax om Advocaat te steunen.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Dus jullie gaan weer kopen. Koopclub 020. De toekomst heeft geen toekomst. De realiteit is hard.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Dit klinkt toch een beetje als Feyenoord te vernederen en proberen omlaag te halen. Terwijl je zelf zegt dat je zoiets nooit zal doen. Beetje vreemd dit.

Super Football Fan
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Tja, een speler met grillen. Slaat de ene keer (terecht, ook al mag het niet) een Twente racist op zijn mond. Maar laat vele andere keren zijn collega's, team en club in de steek door verbolgen stil te gaan staan, zijn man te laten lopen of een oliedomme rode kaart te pakken.... Wel blij dat hij in Amsterdam speelt al heeft hij ook zijn waarde voor Feyenoord gehad....

Joop Ehv
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Heb veel betere gezien , is een.beetje veel blaaskaak, denk dat hij alles mag , heeft na Feijenoord nooit meer zijn niveau gehaald

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen