AD: Mislintat sprak met Bosz over Ajax-move, maar 'sprankeling' ontbrak

AD: Mislintat sprak met Bosz over Ajax-move, maar 'sprankeling' ontbrak

28-12-2023 19:47 Laatste update: 20:19
189

Sven Mislintat heeft afgelopen zomer een gesprek gevoerd met Peter Bosz over een move naar Ajax. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Beide partijen hadden echter hun twijfels, waarna Bosz naar PSV trok.

De naam van Bosz viel afgelopen zomer veelvuldig bij Ajax, maar uiteindelijk kwam Maurice Steijn naar Amsterdam toe. Het AD weet nu te melden dat Ajax en Bosz ook echt met elkaar hebben gesproken. Begin juni 2023 ging de Duitser voor het eerst om de tafel met de coach. Enkele dagen eerder kondigde Edwin van der Sar zijn vertrek bij Ajax aan.

Daardoor werd volgens het AD 'een belangrijk obstakel' weggepoetst, doordat Ajax - onder leiding van Van der Sar - en Bosz in 2017 niet goed uit elkaar zijn gegaan. 'Toch overheerst aan beide kanten het gevoel van een date zonder potentie', stelt het AD over de eerste conversatie tussen Mislintat en Bosz. 'De sprankeling' zou hebben ontbroken.

'Mislintat merkt dat Bosz terughoudend is: de trainer heeft in de dagen hiervoor al meerdere goede gesprekken gevoerd in Eindhoven', zo klinkt het. Anderzijds had Bosz ook zijn twijfels 'door de hele aanloop' en 'de context van het gesprek'. Toen de zaakwaarnemer van Bosz de boel in april aftastte bij Mislintat, pakte de Duitser namelijk nog niet door.

Binnen Ajax werd een mogelijke komst van Bosz ook niet bepaald toegejuicht. Zo zouden Van der Sar en andere Ajax-medewerkers in de zomer van 2017 het gevoel hebben gehad dat Bosz doelbewust afstevende op een breuk, om zo naar Borussia Dortmund te kunnen gaan. 'Mislintat krijgt het allemaal mee tijdens zijn vele gesprekken in zijn eerste weken bij Ajax. Niemand raadt hem letterlijk af om voor Bosz te gaan, maar in allerlei terloopse opmerkingen is de teneur helder.'