''Dat zijn broekpoepers'' - Michael van Gerwen laakt toppers die favorietenrol wegschuiven op WK Darts

Michael van Gerwen benadrukte woensdagavond nog maar eens dat hij de grote favoriet is op het WK Darts. Niet alleen met zijn overtuigende overwinning op Richard Veenstra (4-0), maar ook in zijn interviews met de Engelse pers.

Volgens Van Gerwen bestaat er geen twijfel over dat enkel hijzelf de te kloppen man is in Alexandra Palace. ''Vraag maar eens wie ze willen verslaan. Dan ben ik dat”, stelt de drievoudig wereldkampioen.

Volg het WK Darts 2024 via onze LIVE SCORE!

De nummer twee van de wereld gaf vervolgens aan dat hij geen hoge pet op heeft van wereldtoppers die liever de favorietenrol van zich afschuiven. ''Dat zijn broekpoepers. Als ze dat willen… Of ik me laat beïnvloeden door het publiek (als hij tegen een Engelsman zou uitkomen, red.)? Echt? Ik heb echt wel meer ervaring dan dat hoor, maak je daar maar geen zorgen over.”

De pers vroeg Van Gerwen ook nog naar zijn mening over Luke Littler. Het 16-jarige Engelse wonderkind heeft zich geplaatst voor de achtste finales op het WK Darts na overwinningen op Christian Kist (3-0), Andrew Gilding (3-1) en Matt Campbell (4-1).

''Qua talent denk ik dat ik iets beter was op die leeftijd, maar het maakt hem echt niet uit tegen wie hij speelt. Dat bewonder ik aan hem'', zo zegt Van Gerwen over Littler. ''Hij gaat nog veel grote toernooien winnen in zijn carrière, dat is zeker. Alleen: hij heeft iets op het einde van zijn worp waar ik geen fan van ben.”

Lees meer over:
PDC Michael van Gerwen WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties