Geld voor het buitenland is er – maar een verhoging van de pensioenen voor 2024 zit er niet in?

(Door: Heinz Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Duitslands sociale kassen hebben onder de ontwikkelingen van de afgelopen jaren geleden en het pensioenstelsel wordt al tientallen jaren kapot hervormd. En terwijl de Duitse regering gigantische bedragen aan het buitenland weggeeft en de immigratie in de sociale kassen ondersteunt, blijft e4r voor de eigen burgers niets meer over. Men heeft het zelfs over een opschorting van de pensioenverhoging 2024.

De Bondsrepubliek maakt al jarenlang een aanhoudende immigratie in de sociale stelsels mee. Dit wordt verduidelijkt door nieuwe statistieken over het burgergeld. Van de ongeveer 5,5 miljoen ontvangers van deze sociale uitkering zijn bijna de helft (juni 2023: 47,3%) buitenlanders. Hierbij maken Oekraïners (704.000 personen) en Syriërs (502.000 personen) nog voor de Turken (199.000 personen), Afghanen (183.000 personen) en Irakezen (115.000 personen) het belangrijkste deel van de ontvangers uit. Wanneer men er van uitgaat dat het aandeel buitenlanders in Duitsland slechts bij 17% ligt, kun je heel goed zien dat hier vooral een immigratie in de sociale kassen plaatsvindt.

Maar ongeacht het feit dat Duitsland na meerdere “hervormingen” een van de slechtste pensioenstelsels onder de industrienaties bezit en het inflatiepercentage nog steeds hoog is, is er ondertussen al een discussie gaande over een opschorting van de jaarlijkse pensioenverhoging in het jaar 2024. Een stap, die volgens een expert onder de op dit moment geldende rechtssituatie echter onwettig is. De vraag is echter: hoe hoog zal de pensioenverhoging daadwerkelijk uitvallen? Per slot van rekening werden er al vier bijzondere betalingen van elk € 500 miljoen achteraf stopgezet.

De regerende politici van de “stoplicht”-coalitie laten daarmee echter ook zien welke prioriteiten er gesteld worden. Want bij de (overwegend Duitse) pensioengerechtigden wil men bezuinigen, terwijl men bij de (vooral buitenlandse) ontvangers van sociale uitkeringen liever niet wil schrappen. Tegelijkertijd stromen er jaarlijks tig miljarden naar “ontwikkelingshulp” in het buitenland (waaronder ook naar China). In het jaar 2022 waren dit bijvoorbeeld € 33,3 miljard. Daar komt bijvoorbeeld nog het geld voor de Oekraïne bij. Maar alleen met dit geld zou men de pensioengerechtigden in Duitsland jaarlijks een speciale betaling van meer dan € 1500,- per jaar (of ongeveer € 130,- in de maand) kunnen toestaan. Maar de prioriteiten van de politici liggen duidelijk ergens anders.

Bron:
report24.news
Door: Heinz Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Geld voor het buitenland is er – maar een verhoging van de pensioenen voor 2024 zit er niet in?

  1. karton zegt:

    Men kan lullen wat men wil, maar de EUSSR heeft dat gróte Rusland toch maar mooi op de knieën gedwongen met al die sancties.
    Of uhh……. heb ik iets niet goed begrepen ?

    Geliked door 1 persoon

  2. Ravian zegt:

    Tsja, zolang er ergens in de wereld nog wat negers en/of islamieten zichzelf de goot in gefokt hebben vinden de ‘socialisten’ de eigen armen “rijk” en kunnen die gewoon nog verder geplukt worden.
    Ondertussen over vullen ze dan hun eigen zakken, en leven ze zelf als een god in Frankrijk, over andermans rug.
    Maar dat hebben ze ‘verdient’, omdat ze ‘socialisten’ zijn, en voor de hele wereld, behalve het eigen volk, Sinterklaas spelen, van andermans zuur verdiende centen.
    En dat gaat pas ophouden nadat we alle ‘socialisten’ opgehangen hebben…

    Geliked door 2 people

  3. loekie zegt:

    de politiek vernietigd het volk…hoe simpel wil je het hebben

    Like

  4. BosscheBol zegt:

    Het wordt allemaal nog veel erger.

    Niet alleen worden we stap voor stap aan de bedelstaf gebracht: we moeten ook massaal sterven. Daar zijn onze “leiders” (psychopaten die 50 jaar geleden nog opgesloten werden en nu de baas van de wereld zijn) al lang mee bezig. Massa-immigratie om ons te vervangen, het loslaten van corona en het verplichten van een krankzinnig “vaccin” en omdat dat allemaal niet snel genoeg gaat, hebben ze nu een oorlog geconstrueerd. Denk niet dat ze daar zelf aan mee gaan doen en hun kinderen ook niet. Maar het is prima voor de kinderen van het volk.

    ZE WILLEN ONS UITROEIEN.

    Geliked door 1 persoon

  5. Remco zegt:

    Zoiets zie ik hier in Nederland ook gebeuren… terwijl pensioen in mijn ogen een zaak is tussen pensioenfonds en werknemer/gever. Overheid moet daar helemaal geen partij in zijn

    Het feit dat je “verplicht” moet deelnemen aan het pensioenfonds is ook een punt van aandacht

    Geliked door 1 persoon

  6. koddebeier zegt:

    EIGEN VOLK EERST !!!

    Zoals van ouds…………Schijt aan de bevolking !!

    Geliked door 1 persoon

  7. Julia zegt:

    Er blijkt geld genoeg te zijn die top WEF tante Kaag heeft volgens de linkse msm ons heel goed achtergelaten https://www.ad.nl/politiek/kaag-laat-overheidsfinancien-blakend-gezond-achter~abdc01d64/ Tjonge, tjonge dat wijf krijgt nog een veer in haar stinkende reet ook. Dus als ik het goed begrijp gaan per 1 januari alle belastingen naar beneden, wordt de BTW op groente en fruit afgeschaft en krijgt onze zorg een flinke financiële injectie. De leugen regeert gevoed door de msm. Te triest voor woorden hier gelooft toch hoop ik geen weldenkend men iets van dat maffia tuig in Den Haag weet van ellende niet waar ze de poen nog vandaan moeten harken om hun oorlogszucht en bloedvergieten te steunen met miljarden en de invasie van de onaanvaardbare asielstroom te bekostigen.

    Like

  8. hw.rademaker zegt:

    de groenen een sekte of een epidemie
    er ontwikkeld zich een politieke tegen gas
    maar de geestelijk geinjecteerden
    welvaart godjes zijn nog de baas
    hun doelstellingen monden uit op een totale vernietiging
    van de welvaartstaat op mijn schotel ontvang ik prachtige natuurfilms
    over o.a de zuidpool waar het ijs weg smelt wat boven water is
    verhoogt het zeewaterpeil de vraag is wanneer zijn deze opnames genomen
    zomer of winter we hebben het geluk dat 70% zee is en de stijging van de zeespiegel nog niet zichtbaar is ik woon hier al jaren vlak aan zee
    alles wat de welvaart godjes in hun verziekte geest hebben
    ontstaat door de angst die er in gejaagd wordt
    ze staan buiten de werkelijkheid en zijn bezig met een zelf vernietiging drang

    dat er krachten bezig zijn met niet eerbare bedoelingen weet toch ieder die tot 10 kan tellen het zijn de miljardairs die achter gesloten deuren
    bezig zijn met de toekomst van het mensdom
    het lukt ze tot nu toe aardig de schaapjeslopen in de gewenste volgorde
    bedenk wel ze lopen er zelf niet bij
    de zee spiegel zal stijgen het klimaat veranderd de welvaart neemt af
    klaus swab soros bill gates met thedros en nog een hele roedel
    vinden dat er teveel rond lopen op deze aard kloot daar moet iets aan gedaan worden neem nog maar een prikje er is nu een verbeterde uitvoering.
    anders vraag maar aan kuipers de bedden baas die handelt nog steeds in corona

    Like

  9. Svalbard zegt:

    Nou, mijn pensioen wordt in 2024 ook niet geïndexeerd. Maar mijn zorgpremie gaat 7% omhoog. Verwarming wordt ook fors duurder, en de gemeentebelastingen gaan ook omhoog. Ik ging in 2021 met pensioen, maar voor die tijd is er gedurende meerdere jaren niet of nauwelijks geïndexeerd. In 2022 indexeerde mijn pensioen met 1,02% en toen begon de oorlog in Oekraïne. Alles werd schrikbarend duur. Dit jaar indexeerde mijn pensioen dan met 13,53% vanwege de enorme inflatie. Ik zou kunnen zeggen dat mijn koopkracht daarmee wel hersteld was, maar 2024 is de achteruitgang alsnog een feit.

    Like

  10. Julia zegt:

    Wees gerust de minister die ons het nieuw pensioenstelsel door de strot heeft geduwd heeft de oplossing https://www.telegraaf.nl/financieel/722835501/nieuwe-geschilleninstantie-voor-deelnemers-pensioenfondsen Onafhankelijk gelooft u het zelf er zijn uiteraard weer heel veel vriendjes de nieuwe zakkenvullers dus uit de kruiwagen gevist. Niets in dit corrupte land is onafhankelijk en dienen de politiek maar U en ik worden er geen cent wijzer van. Waarom heeft dat politieke Haagse tuig zichzelf vrijgesteld van het nieuwe pensioenstelsel en geldt voor hen het oude ik zou zeggen vul u dit zelf maar in.

    Like

Plaats een reactie