Gimenez kreeg de wind van voren na mislukte panenka: 'Wist dat hij het ging doen'

Gimenez kreeg de wind van voren na mislukte panenka: 'Wist dat hij het ging doen'

28-12-2023 18:01
29

Dat Santiago Gimenez een panenka probeerde in de wedstrijd tegen RKC kan de vader van de Mexicaanse spits maar niet begrijpen. Sterker nog, het missen van de penalty maakte hem woedend. 

Gimenez beseft dat hij met zijn werklust, doelpunten en karakter een heldenstatus heeft verworven in Rotterdam. De onvoorwaardelijke steun van het Legioen doet hem dan ook goed. "Als ik een kans mis, beginnen ze mijn naam te scanderen", vertelt hij in het Algemeen Dagblad. "Dat geeft zoveel zelfvertrouwen." Al gaat het voor Gimenez tegen RKC flink mis, toen hij een mislukte panenka over het doel van de Brabanders zag verdwijnen.

Chaco, de vader van Gimenez, was enorm kwaad toen hij zag dat zijn zoon de penalty op die manier nam. Zelfs de rode kaart tegen AS Roma vond hij minder erg. "Zo'n panenka, hij had het al vaak tegen mij gezegd. Zo ging hij hem een keer nemen." Chaco zat met de ooms en tantes van 'Santi' in Argentinië voor de TV. "En dan zo'n mislukte strafschop... Het ergste is: ik ken hem zo goed, dus ik zag al dat hij het zo ging proberen."

De band tussen Gimenez en zijn vader is sterk. "Mijn vader is een emotioneel mens. Ik zie hem niet alleen als vader, maar ook als vriend", vertelt de spits van Feyenoord. Bij Cruz Azul stonden ze één keer samen op het veld. "Ik viel in en kreeg een penalty", herinnert Gimenez zich. "Mijn vader nam hem, maar miste." Chaco haakt snel in. "Geen panenka hoor."