Afrika Cup-selectie Marokko: Ziyech, PSV'er en geblesseerde Mazraoui van de partij

Afrika Cup-selectie Marokko: Ziyech, PSV'er en geblesseerde Mazraoui van de partij

28-12-2023 11:40 Laatste update: 12:07
74

De Marokkaanse voetbalbond heeft de selectie voor de Afrika Cup bekendgemaakt. De Leeuwen van de Atlas gaan met een hoog (oud) Eredivisie-gehalte vanaf 17 januari in Ivoorkust proberen om het toernooi te winnen.

Op 17 januari begint Marokko aan de Afrika Cup. Dan staat het duel met Tanzania op het programma. De andere twee tegenstanders in groep F zijn Congo en Zambia. In de definitieve selectie is er plaats voor een groot aantal spelers met een Eredivisie-verleden. 

Zo is voormalig Ajax-back Noussair Mazraoui geselecteerd. Dat was aanvankelijk nog even twijfelachtig, want hij kampt nog met een spierblessure. Ook PSV'er Saibari, die dit seizoen zijn grote doorbraak beleefd in Eindhoven, maakt deel uit van de selectie. Verder reizen ook Sofyan Amrabat (Manchester United), Hakim Ziyech (Galatasaray) en de eveneens in Nederland geboren Oussama El Azzouzi (Bologna) en Tarik Tissoudali (Genk) mee naar Ivoorkust. 

Marokko geldt als één van de grote favorieten om de Afrika Cup te winnen. De Leeuwen van de Atlas reikten vorig jaar op het WK in Qatar immers nog tot de halve finale, waarin Frankrijk te sterk was. Het toernooi begint op 13 januari. Dan opent organisator Ivoorkust het bal met een wedstrijd tegen Guinee-Bissau.

Doel: Yassine Bounou, Munir Mohamedi, El Mehdi Benabid

Verdediging: Achraf Hakimi, Noussair Mazraoui, Yahya Attiat Allah, Nayef Aguerd, Romain Saiss, Yunis Abdelhamid, Cadi Rijad, Abdel Abqar, Mohamed Chibi

Middenveld: Amir Richardson, Sofyan Amrabat, Oussama El Azzouzi, Selim Amallah, Bilal El Khannouss, Azzedine Ounahi, Ismael Saibari, Amine Harit

Aanval: Hakim Ziyech, Amine Adli, Abdessamad Ezzalzouli, Sofiane Boufal, Tarik Tissoudali, Youssef En-Nesyri, Ayoub El Kaabi

 Wil je niks missen van Marokko op de Afrika Cup? VoetbalPrimeur lanceert een nieuwe show: VP's Atlas Leeuwen, deze januari als podcast bij jou op Spotify en als video te zien op ons YouTube-kanaal!
 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Équipe du Maroc (@equipedumaroc)