David Peterson / Pixabay

Russische analisten hebben onthuld dat een eskader van 24 F-16’s is ingezet op Oekraïense luchtmachtbases, waardoor de betrekkingen tussen Rusland en de NAVO zich op een uiterst kritiek punt bevinden.

Mikhail Zvinchuk, hoofd van de Russische denktank Rybar meldde dat de F-16’s hoogstwaarschijnlijk met NAVO-piloten (huurlingen) in het zuidwesten van Oekraïne vliegen om verschillende oefeningen uit te voeren, bericht Warnews24/7.

“Het is veilig om te zeggen dat F-16’s zich al in het Oekraïense luchtruim bevinden en een legitiem doelwit aan het worden zijn voor de Russische luchtmacht,” zei Mikhail Zvinchuk in zijn briefing.

Bekijk de video van Rybars briefing

Het beangstigende scenario…

Volgens andere Russische bronnen zijn er begin november “12 F-16 gevechtsvliegtuigen per spoor en over de weg naar Oekraïne gestuurd. Oekraïne heeft nu waarschijnlijk 24 F-16’s.

Ze staan verspreid en ontmanteld in opslagplaatsen in woonwijken rond de luchtmachtbases. De vliegvelden en bases van Starokonstantinov, Dolgintsevo en Kiev konden niet worden gebruikt omdat ze vaak werden aangevallen. Er zijn berichten dat sommige al zijn vernietigd.”

Luchtvaartuigen voor vroegtijdige waarschuwing en controle in Roemenië, Polen en het noorden van de Zwarte Zee hebben de opdracht gekregen om doelen te detecteren en ze met radar te ‘vangen’.

“Zodra dat is gebeurd, zullen de F-16’s proberen om Russische gevechtsvliegtuigen neer te schieten door AIM-120 lucht-lucht raketten af te vuren vanaf lage hoogtes. Via het Link 16 gegevensuitwisselingssysteem zullen de vliegtuigen voor vroegtijdige waarschuwing en controle de raket aansturen om het Russische vliegtuig neer te schieten.

Het is de bedoeling dat een deel van de vliegtuigen in Oekraïne blijft en dat ten minste 36 vliegtuigen in NAVO-landen blijven en gebruikt worden om Russische doelen aan te vallen en snel terug te keren naar de NAVO-grenzen.

In de eerste fase zullen aanvallen via Oekraïne worden getest, maar als dit niet werkt, zal de aanvalstactiek radicaal worden veranderd via NAVO-bases.

Rusland heeft gezegd dat het in dat geval de bases zal aanvallen, met het risico dat artikel 5 van de NAVO in werking wordt gesteld. Het bondgenootschap wil overgaan tot de nieuwste maar gevaarlijkste tactiek om de Russische luchtsuperioriteit te ondermijnen.

Ze zullen Rusland naar een zeer kritiek punt duwen. Voor Rusland zal het risico op een conflict met de NAVO enorm toenemen.

De plaats waar Oekraïne het meest zal profiteren van de inlichtingenvoorziening van de NAVO is de Zwarte Zeekust. De Oekraïense luchtmacht kan informatie ontvangen van landbases en AWACS vanuit de Donaudelta en Noord-Turkije.

Aanvallen vanuit Noord-Oekraïne kunnen worden gelanceerd door vliegtuigen in Polen.

De Oekraïense luchtmacht zou een directe aanval kunnen uitvoeren op Russische troepen in Oost-Oekraïne,” concluderen de Russen.

Russische Su-35S en Su-57 squadrons paraat – geladen met R-37M en R-77-1 raketten

  Donkerder en kouder: Europeanen gewaarschuwd voor "ongekende" stroomonderbrekingen deze winter

Het tijdschrift Forbes spreekt van op handen zijnde luchtgevechten in Oekraïne.

De Nederlandse F-16AM Block 20 MLU’s zijn uitgerust met AIM-120B raketten met een bereik van 80 km en AIM-120C-5 met een bereik van 100 km.

De Russische gevechtsvliegtuigen zullen worden uitgerust met R-37M URVB raketten, die doelen in de lucht kunnen neerschieten met een bereik tot 250 km, en R-77-1 (RVV-SD).

Oekraïense F-16’s kunnen worden uitgerust met AIM-120C-7 en AIM-120D langeafstandsluchtdoelraketten die Russische vliegtuigen vanaf een afstand van 120-160 km kunnen neerschieten.

Daarom wordt de productie van Su-57’s verhoogd.

“De Russische lucht- en ruimtemacht heeft de volgende lichting Su-57 gevechtsvliegtuigen van de vijfde generatie in ontvangst genomen,” meldde de persdienst van United Aircraft Corporation.

Het aantal vliegtuigen is niet bekendgemaakt, maar de UAC benadrukt dat het productieprogramma van dit jaar is afgesloten, alle vliegtuigen die in het contract waren voorzien zijn geleverd. Dit geldt voor zowel de Su-57 als de Su-35S.

Opgemerkt wordt dat de vliegtuigen werden gebouwd op een nieuwe productielijn in omstandigheden van toenemende serieproductie.

“Vandaag verhogen we de productie. Al in 2024 zullen sommige faciliteiten in gebruik worden genomen als onderdeel van de uitvoering van veelbelovende technische heruitrustingsprojecten in het kader van het overheidsprogramma voor de ontwikkeling van de defensie-industrie voor de serieproductie van de Su-57 vliegtuigen,” zei UAC hoofd Yuri Sliusar.

Yuri Slyusar, algemeen directeur van United Aircraft Corporation (UAC, onderdeel van Rostec) benadrukte dat in 2023 de productie van Su-57 gevechtsvliegtuigen is verdubbeld. In 2024 zal de order nog indrukwekkender zijn.

Video: Levering van nieuwe Su-57’s aan de Russische luchtmacht


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het “onverklaarbare” vermogen van Rusland om westerse agressie te weerstaan



Volg Frontnieuws op Telegram

  EU in wanhoop, wil lidstaten als Hongarije dwingen om Russisch gas te "delen" met landen als Duitsland

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïne: Recordverkoop van luxe auto’s dankzij miljarden uit het Westen
Volgend artikelMeer gegevens over waarom het Israëlische leger slecht getraind is
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

63 REACTIES

    • Ik snap Rutte niet, waarom als hij wil winnen geeft hij Oekraïne niet de JSF 35 toestellen niet?
      Als hij wil winnen ga je toch met je beste materiaal.!
      Hoorde ík Maxima nou over Rutte zeggen ook een beetje DOM .

      • eerst moet alle oude rommel op (en een paar mensen moeten daar goed aan verdienen), de westerse economieën moeten nog verder gesloopt worden, en een paar honderdduizend mensen kapotgebombardeerd.
        daarna zullen ze wel modern spul in willen zetten.

      • Zo goed zijn die F-35 niet. Ze zijn geen partij tegen de Russische jagers. Vooral als hun stealth capaciteiten teniet worden gedaan door extern opgehangen wapens.
        De Russen zijn het westen ver voor met hun radartechnologie en ga er maar vanuit dat de westerse AWACS- en AEW units primaire doelen zullen zijn van de Russische luchtmacht.

  1. Ja een aanval doen vanuit het buitenland en een echt Navoland en dan weer snel terugvliegen want Rusland mag bij die landen geen actie ondernemen, we zullen zien, ze willen het allemaal laten escaleren die Navo en de VS, ik blijf zeggen dat Rusland zal zegevieren maar begrijp dat Rusland goed zal gaan nadenken wat te doen op deze toekomstige zetten van de VS!

  2. Gewoon een paar kinzals op die vliegdekschepen in de zwarte zee en zeggen wegwezen met rugdekking van china en iran .het moet maar eens afgelopen zijn

  3. Schitterende Kerst-/Nieuwjaarsboodschap van ‘onze’ legerleiding in de Telegraaf vandaag: ‘Onze samenleving moet zich serieus voorbereiden op een oorlog met Rusland”.
    Schrikt er nog iemand van, of stoppen we dat met een schouderophalen ook nog in de zak van het ‘nieuwe normaal’?
    Wie roept de krankzinnigheid eindelijk een halt toe?

    • Ik heb gehoord dat de Telegraaf extra oplage heeft gedrukt, omdat de omzet met dit bericht op de voorpagina is gestegen met meer dan 20%, hiervan gaat 5% naar de legerleiding, voor de propaganda.
      En de rest, tel uit je winst .!

    • Die oorlog wil de hiërarchie toch al lang? Als Iran gepakt moet worden omdat ze de Palestijnen steunen dan zij wij al sinds de levering van de Stingers en Panzerhauwitze een oorlogs partij voor Rusland, gelijke monniken gelijke kappen.
      Maar wees gerust dan komt NATO te hulp! NATO in Europa heeft minder tanks dan de Oekraïne had, dus dat gaat helemaal goedkomen.
      Maar net als Vladimir geen zin heeft aan west Oekraïne zal hij zeker geen zin hebben aan straatplakkers bijstand trekkers en andere kneusjes

    • HB,
      Ja, ach die Telegraaf was vrienden van Nazi-Duitsland en zijn dan nu weer kameraden van Nazi Zelensky en Azovvrinden.
      Ik moest wederom lachen om spraakmakers, we moesten volgens de stelling bij standpunt.nl weer een leger van vrijwilligers in het leven roepen omdat Rusland steeds gevaarlijker word, in Finland, in Zweden, in de Baltische staten hebben zij dit allemaal gedaan, ja we moeten allemaal flink bang worden gemaakt voor Rusland, wat lachwekkend, geen moment is er aandacht voor waarom Rusland daar is binnen getrokken, de Minskakkoorden niet genoemd, of praten over vredesbesprekingen, het benoemen van al deze dingen is niet toegestaan in onze (vrije) pers is echt onmogelijk want dan ben je een vriend van Putin, nee we gaan het wederom hebben over Navalny die gevangen zit, terwijl er geen enkele aandacht was en is voor Edward Snowden of Julian Assange, we zijn toch zo voor de vrije pers, waar is die steun nu dan voor Assange, hij gaat langzaam gek worden in de gevangenis, maar ze negeren hem volledig, hoe krom allemaal ach mijn lijst is nog veel langer hoor maar ik hou het hier even bij, ik hoop op de multipolaire wereld, het is nog lang weg maar je moet toch wat want de Navo ja ik weet wel waar die voor staan,niets wat mijn hart gezond doet kloppen in ieder geval, mogen zij branden in de hel,groet van mij aan U,reeds!

    • Ik hoop dat ik nog mag meemaken dat de VS van deze planeet wordt weggevaagd. Een groter stuk tuig samen met de Britten bestaat er in deze wereld niet.

  4. in deze ‘nepoorlog’ hoort rusland air superiority te hebben en toch kan iedere keer de “oekraiense” luchtmacht aanvallen uitvoeren

    oy gevallt

  5. Russen hebben nu al alle recht om NAVO doelen aan te vallen want Europa heeft de oorlog al verklaard met het trainen van troepen en sturen van zware wapens. Maar dank zij het geduld van deze Russen kan de US en Europa nog geen martial law afkondigen om zo de great reset te starten. Maar als de F16 gaan aanvallen wordt Oekraïne tacties genuukt wat ook geld voor NAVO basissen rond Rusland. En nee Europa en Amerika gaan de Russen niet verslaan kunnen ze nu niet met hun proxy leger kunnen ze straks niet. Europa zal verwoest achterblijven en Amerika lacht zich kapot. Weer een concurent minder.

    • creapie december 28, 2023 Bij 11:06
      “Europa zal verwoest achterblijven en Amerika lacht zich kapot. Weer een concurent minder.”
      Dat is inderdaad al heel lang de bedoeling van Ziomerica.

      • Europa zal niet ongeschonden uit de strijd komen. Maar Rusland weet dat de bron van de problematiek in de VS zit. De VS zal als eerste van kaart worden geveegd in het geval van een atoomoorlog. De VS is sowieso verloren, economisch gezien.

  6. De meest zwakzinnige geesten worden reeds rijp gemaakt op het Nederlandse anti Rusland propaganda kanaal NPO Radio 1, eerst voor een bescheiden inzet van militaire dienstplicht, Frankrijk onder Macron de voormalig Rothschild bankster wil 200 miljard €Euro van de Franse spaartegoeden confisqueren.

    Er zit een patroon in van meer dan 100 jaar om Rusland aan stukken te scheuren on onder de joodse banksters te verdelen, nou mijn idee hierover is dan op een gegeven punt Rusland naar zijn nucleaire wapens grijpt en eerst het grote NAVO gevaar van de Baltische staten ausradiert.

    • Adriaan W. december 28, 2023 Bij 11:09
      Zou ‘em daarna dan die Armageddon zitten? Of probeert Rusland dat juist te vermijden? Ik zie niet meer zo goed wie met wie vriendjes zijn in die bak van misbaksels die de wereld denken te bezitten. Het lijkt me dat Rusland alle mogelijke pogingen doet om escalering te vermijden, maar het wordt ze wel steeds moeilijker gemaakt. De bedoelng van Ziomerica was en is om EU ten onder te laten gaan. “Fuck Europe” zei ook die enge zionist Nuland, als bewijs daarvan, in 2014 toen ze begonnen met het weggraaien van Oekriestan. Twee vliegen in 1 klap, dachten ze – EU leeggezogen en Oekrie is van ons. Daarna Rusland ophakken. Maar het loopt niet zo makkelijk als ze dachten. Waar komt nu de volgende fik…

      • Immortal december 28, 2023 Bij 11:22

        Vooralsnog probeert Rusland deze optie uit de weg te gaan, een lakmoesproef zal de F-16 kwestie zijn die de Russische grenzen zal gaan bedreigen, alles opgeteld naar mijn mening zal het Westen o.l.v. de joodste geld verslaafde banksters het niet naar een eeuw opgeven.

        (de energietransitie is de handelswijze van het falende beleid t.o. Rusland, saillant detail Nederland onder Rutte koopt wel Russisch gas om met winst door verkocht te worden)

        Het Westen zal onder een grondstoffen tekort zelf in storten, net zoals de klaar gemaakte kernreactor staven voor de Amerikaanse kerncentrales worden door Russische bedrijven klaar gemaakt voor Amerikaans gebruik, titanium export uit Rusland naar de VS is reeds stopgezet, Rusland beschikt over een enorm aantal aan diamant dat grotendeels voor industrieel gebruik wordt gebruikt is onlangs op de sanctie lijst gezet, enfin té veel om op te noemen Immortal de door de zionisten geleide Amerikaanse GEO politiek en het gewone U.S. politieke discours zijn struikroversbende die nemen wat hen niet zomaar toekomen n.m.m.

        • Bedankt voor de extra info.
          “saillant detail Nederland onder Rutte koopt wel Russisch gas om met winst door verkocht te worden” – dat verfijnde kapitalisme dat NL tot een kunst heeft verheven! NederVrijmetselland.

          • Immortal december 28, 2023 Bij 11:54

            Ja inderdaad Rutte verraadt de Nederlandse burger vanuit zijn demissionaire politieke graf, prijsplafond per 01-01-2024 opgeheven, daardoor zullen er wéér méér financiële slachtoffer vallen, Nederland is een fascistische bedrijfsstaat.

            “Als je in onze cultuur het woord reclame vervangt door het woord propaganda, dan worden opeens de contouren zichtbaar van een totalitair regime”.

            – Benito Mussolini

        • Greet december 28, 2023 Bij 13:49

          Manmanman idiote militairen die 80 jaar rust en passen op de plaats hebben gemaakt, zijn nu weer de stokers van het huidig tijdsgewricht waarin alles in een ander daglicht wordt geteld.
          7 kleuren stront dat is me een dingetje hoor. 😘😜😂

  7. Het toneelstuk wordt steeds vreemder. Nu ook met de “verdubbelde produktie” plotseling. Waarom niet eerder.

    Leugens en bedrog wat de klok slaat. Om alles: global warming en de chemtrails, vaccinatie en virus, maanlanding, Oekriestan, vluchtelingen, en de lijst gaat door. Het bestaan is zinvol.

    • Begrijpend lezen. Verdubbelde productie…, t.o.v. de laatste productierun, of het begin van het jaar, of …

      Die info werd niet vermeld. Neem maar aan dat alle voor de SMO nodige producties al vanaf 2015 een opwaartse lijn vertoonden.

      • Casse december 28, 2023 Bij 13:45

        Zelf blijf ik erbij dat Poetin gelijk de SMO na de akkoorden van Minsk had moeten starten, misschien is het een beetje dwaas van mij om dat te denken, maar nu heeft Poetin en zijn militaire adviseurs bijna de gehele Westerse wapen industrie op haar knieën gekregen Oekraïne schiet maar een bescheiden aantal granaten af in deze artillerie oorlog.

        Eric Burdon & The Animals – When I Was Young (1967

        https://youtu.be/ur30bn_3G58

  8. Article 5 is a joke, there is no NATO millitary big enough to challenge the Russians, just blow the F16’s all to scrap.

    Nato has no significant manpower, weapons and hardware to sustain a “war”.. c’mon now, does nobody realize this?

    They are just trying to intimidate and threaten, these clowns are desperate, bring the article 5 and you will see EU countries unwilling to go in full force with Russia, let’s get realistic folks.

  9. Waar kunnen de Russen het gevaarlijkste gat in de Nederlandse dijken slaan? Denken die Westerse gekken daar niet aan? Vlaanderen doen overstromen is overigens ook niet moeilijk; voor een tsunami is maar één bom nodig.

  10. Ja biden de vieze pedofiel moet aan de macht blijven , hoe dan ook, kwaadschiks ergens een oorlog uitlokken. Zolang die vieze pedo maar op de troon kan blijven in oorlogsstaat.

  11. De nato is al lang rechtstreeks in oorlog tegen de RF. Alle gps geleide bommen naar Russische doelen uit oekraïne en omgeving worden door nato (vs) gestuurd.

  12. Zo goed zijn die F-35 niet. Ze zijn geen partij tegen de Russische jagers. Vooral als hun stealth capaciteiten teniet worden gedaan door extern opgehangen wapens.
    De Russen zijn het westen ver voor met hun radartechnologie en ga er maar vanuit dat de westerse AWACS- en AEW units primaire doelen zullen zijn van de Russische luchtmacht.

  13. Wie vliegt met deze tuigen ? Tot Hoerkrainer genaturaliseerde, gevaxxte, westerse LGBTQ+ piloten ? Hopelijk slagen de Russen er spoedig in er enkele uit de lucht te halen…. Eventuele overlevende NATO piloten moeten dan ter plaatse OFFICIEEL geeexuteerd worden …. De rest van de mietjes zal dan snel weer in de gezellige piloten parlour van het homeland zitten….

  14. Enneee waarom is Rutte nu die derde wereldoorlog gestart met die F-16s??? Vertel me niet dat het was omdat Oekraine een democratisch land moest worden binnen de EU, want dat geloof ik niet.

  15. “YOU WANNA BE A SITTING DUCK…..FLY AN F-16!” En dit klopt als een ‘zwerende vinger” Want de Russische gevechtvliegtuigen in de frontlinie zoals de Sukhoi-32 zullen geen enkele moeite hebben met die F-16’s. De Sukhoi-32 is een superieur gevechtvliegtuig en de piloot van dit gevechtsvliegtuig beschikt over geavanceerde offensieve en defensieve wapensystemen.
    Ook op het gebied van wendbaarheid zal de Sukhoi-32 het makkelijk van een F-16 winnen dankzij “Thrust Vectoring”-technologie….d.w.z. de uitlaatmond van de Sukhoi-32 is beweegbaar in alle richtingen waardoor de Su-32 maneouvres kan uithalen die geen enkele Westers gevechtsvliegtuig kan uithalen (behalve de F-22 “Raptor” van de Amerikaanse luchtmacht). Ofwel bij een “dogfight” zal de F-16 vrijwel het onderspit gaan delven. Zoals een voormalig Nederlandse F-16 piloot laatst zei in een interview: hij zou toch niet graag als F-16 piloot tegenover de huidige generatie Russische gevechtsvliegtuigen komen te staan. De Su-32 beschikt over een sublieme langeafstandsradar en systemen om de wapensystemen van de tegenstander te storen. Ook beschikt de Su-32 over fenomenale wapens (korte/lange en middellange afstand). De Russen zullen weinig moeite hebben met de “tegenstand” van F-16’s. Daarbij komt ook nog eens dat de Russische gevechtspiloten enorm goed getraind zijn. De Oekraïners denken dat de inzet van die oude F-16’s een “gamechanger” zal zijn. Vergeet dat maar! Het wordt net zoiets als met een oude T-Ford deel gaan nemen aan de Formule 1-races. Het is pure zelfmoord. Let op mijn woorden: De F-16’s zullen compleet uit de lucht worden geschoten met NUL verliezen voor de Russische luchtmacht. Ga even naar de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=DBVafIdbsqk De Russiche Sukhoi-32 in actie en let vooral op de beweegbare uitlaatmonden en de hieruit volgende vliegmanoeuvres.

  16. We gaan Rusland zeker op de knieen krijgen, we sturen ook nog het nieuwe wonderwapen der krijgsmacht op ze af, komt dat zien, milieuvriendelijk en geruisloos.

    Link

    Frontnieuws:

    Maak die lange linken korter, anders lopen ze het reactieveld uit in de rechter zijbalk.
    Volgende keer verwijder ik zonder commentaar de reactie.

    https://free-url-shortener.rb.gy/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in