Bologna bevestigt terugkoopclausule in Zirkzee-contract: 'Hij is een uniek geval'

Bologna bevestigt terugkoopclausule in Zirkzee-contract: 'Hij is een uniek geval'

28-12-2023 10:35 Laatste update: 10:38
39

Clubs die van plan waren zich deze winter te melden bij Bologna voor Joshua Zirkzee, kunnen die plannen in de prullenbak gooien. Technisch directeur Marco Di Vaio gaat niet opnemen als er gebeld wordt voor de 22-jarige Nederlander, die de laatste weken hele hoge ogen gooit in de Serie A. Ook bevestigde hij de terugkoopclausule waarover Bayern München beschikt. 

Zirkzee moest in zijn eerste seizoen bij Bologna veelal Marko Arnautovic voor zich dulden in de pikorde. De Oostenrijker vertrok afgelopen zomer naar Internazionale, waarna Zirkzee zijn kans greep. De spits schittert bijna wekelijks en maakte al zeven competitiedoelpunten. Clubs als AC Milan, Juventus en Manchester United werden al aan hem gelinkt. 

La Gazzetta dello Sport pakt donderdag uit met een interview over de toekomst van Zirkzee. Daarin komt Di Vaio aan bod. De td stelt tegenover de bekende roze sportkrant dat Zirkzee in januari niet mag vertrekken. "We zijn nog niet gebeld over Zirkzee, maar we zouden ook niet opnemen", vertelt hij. 

Diverse buitenlandse media schreven de afgelopen weken al over een clausule in het contract van de geboren Schiedammer. Hij zou komende zomer voor een vast bedrag van veertig miljoen euro op zijn te halen. Volgens Di Vaio geldt die clausule alleen voor Bayern , die dus een optie heeft om Zirkzee terug te halen. "Aan de andere clubs kunnen we vragen wat we willen", aldus Di Vaio, die in de Nederlander een hele bijzondere speler ziet. "Joshua is een 9,5 (doelend op zijn speelwijze). Hij is niet met een andere speler te vergelijken. Hij is een uniek geval."