WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GL/PVDA KIEZERS LLOYDKWARTIER ROTTERDAM-WEST TEGEN AZC

ROTTERDAM- In het Rotterdamse Lloydkwartier, waar de appartementen vanaf 575.000 euro kosten koper worden aangeboden, zijn de bewoners die in de buurt van de St. Jobskade wonen niet blij met het drijvend asielzoekerscentrum (Azc) dat vlak bij hun woningen is aangemeerd. Ze hebben last van verschillende problemen, zoals geluidshinder en een gebrek aan privacy, die veroorzaakt worden door de ligging van het schip. Er is ook sprake van geluidsoverlast. De gemeente, de Wijkraad en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zijn op de hoogte van de klachten. De buurtbewoners willen dat er iets aan gedaan wordt. Het liefs dat het Azc wordt verplaatst.

Detail: Bij de Tweede Kamerverkiezingen vorige maand was de combinatie GroenLinks/PvdA de grote winnaar bij het dichtstbijzijnde stembureau, dat zich in de Theaterschool op de Pieter de Hoochweg bevond. Ze kregen 35,7% van de stemmen. In dit deel van Rotterdam-West werd D66 tweede, met 10,8% van de stemmen, en de VVD derde, met 10,3%. Het huidige asielbeleid, waarvan de drijvende Azc’s het gevolg zijn, is mede tot stand gekomen door deze drie partijen in de Kamer.

Desondanks wil de buurt dat het Azc dat voor hun deur ligt zo snel mogelijk wordt verplaatst, maar ze hoeven niet te rekenen op een snelle actie. Er wordt momenteel onderzocht welke mogelijkheden er zijn om de geluidsoverlast van het Azc te verminderen. Tijdens een bewonersavond op 7 december zou er zijn afgesproken dat er binnenkort een geluidsmeting zou plaatsvinden bij één van de omwonenden van het schip. De aanpak van de parkeeroverlast die is geconstateerd lijkt ook niet erg vlot te verlopen. Het is niet toegestaan om te parkeren op de delen van de kade waar alleen een voetpad is. Dit geldt ook voor het deel waar het schip ligt. Toch zijn er verschillende signalen dat de medewerkers van het Azc dit wel doen. De Programmamanager Opvang vluchtelingen heeft laten weten dat dit onder de aandacht is gebracht bij de Azc medewerkers, met het verzoek om hier niet meer te parkeren.

3 gedachten over “GL/PVDA KIEZERS LLOYDKWARTIER ROTTERDAM-WEST TEGEN AZC

  1. Haha, moeten ze maar nadenken waar ze die rode stip zetten in het stemlokaal. Voor mijn part gooien ze er nog een hamas boot naast.

  2. Hahaha, wat verrassend. Zolang het not in my backyard is, vinden ze het prima, maar als het naast de deur is, beginnen ze te steigeren. Ben benieuwd of ze de volgende verkiezingen, dan nog dezelfde partijen stemmen.

  3. Geweldig dit te lezen.
    Berouw komt na de zonde, door op zulke partijen te stemmen. Alles vind dat gespuis prima qua gelukzoekertjes zolang het maar niet bij hun in de buurt is. Zou zeggen tegen de medewerkers van het AZC: ‘Parkeren die stalen ros’ en hopelijk kopen de gelukzoekertjes ook een auto, van hun wekelijkse toelage en die ook lekker parkeren aldaar. Uiteraard moeten ze wel een paar buitenlandse (b.v. Bulgaarse) nummerplaten erop monteren. Dat staat gelijk met een CD kenteken. Gewoon overal schijt aan hebben met je auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *