'Next level' verdediger blijft Gimenez bij: 'Overal blauwe plekken van knijpen'

'Next level' verdediger blijft Gimenez bij: 'Overal blauwe plekken van knijpen'

28-12-2023 08:10
25

Chris Smalling (AS Roma), José Maria Gimenez (Atlético) en Antonio Rüdiger (Duitsland) zijn de verdedigers die Santiago Gimenez het meest zijn bijgebleven in 2023. Dat vertelt hij in het Algemeen Dagblad

"De strijd die je tegen deze jongens moet leveren, dat had ik nog niet eerder meegemaakt", begint Gimenez zijn verhaal. Met Feyenoord nam de Mexicaanse spits het op tegen Roma en Atlético, met zijn land speelde hij een oefeninterland tegen Duitsland in het Amerikaanse Philadelphia. Daar maakte hij bijvoorbeeld kennis met Rüdiger.

"Toen ik mijn shirt uitdeed, had ik overal blauwe plekken van het knijpen en de huid omdraaien", schetst Gimenez. Zodra de Mexicaan de Duitse verdediger af wilde houden, pakte laatstgenoemde de vinger van Gimenez en gaf er een flinke draai aan. "Tot het gevoel dat hij breekt. En hij zat de hele tijd dicht met zijn mond bij mijn oor en schreeuwde dan keihard. Lelele Lelele, of zoiets."

Het treffen met Rüdiger bestempelt Gimenez als 'een leerschool'. "Dat was next level verdedigen. Ook tegen Smalling en Gimenez moest ik het gevecht aangaan."