Rechtsbuiten Maatsen overtuigt niet bij basisdebuut: 'Levendig, maar ongelukkig'

Rechtsbuiten Maatsen overtuigt niet bij basisdebuut: 'Levendig, maar ongelukkig'

27-12-2023 23:34 Laatste update: 23:38
24

Ian Maatsen heeft geen onuitwisbare indruk gemaakt bij zijn Premier League-basisdebuut voor Chelsea. De Engelse pers bestempelt de Nederlander als één van de dissonanten bij The Blues, die wel wisten te winnen van Crystal Palace. 

Chelsea-manager Mauricio Pochettino verraste door Maatsen tegen Palace te posteren als rechtsbuiten. De international van Jong Oranje speelt doorgaans namelijk als linksback, de positie vanuit waar hij vorig seizoen nog zo uitblonk bij Burnley. 'Hij hielp Gusto (Malo, rechtsback, red.) op defensief vlak, maar miste een grote kans in het begin van de wedstrijd. Dat was ongelukkig. Het was oké, maar hij had meer kunnen beteken, gezien het feit dat hij zich moest bewijzen', aldus Football.Londen, dat Maatsen een 5 geeft. 

The Evening Standard deelt zelfs het rapportcijfer 4 uit. 'Hij miste een grote kans bij zijn eerste Premier League-basisplaats voor Chelsea en werd vroegtijdig naar de kant gehaad nadat hij uit positie speelde'. 

The Sun is milder, en beloont de geboren Vlaardinger met een 6. 'Hij was levendig op rechts en markeerde zijn eerste PL-basisplaats voor The Blues bijna met een doelpunt', zo is te lezen. Wel is hij volgens de Engelse tabbloid schuldig aan de 1-1 van Palace. Uiteindelijk kwam voormalig PSV'er Noni Madueke als rechtsbuiten te spelen. Hij versierde uiteindelijk een strafschop, om vervolgens zelf de beslissende 2-1 tegen de touwen te schieten.