Nieuws

Bas Potjes van De Vuurwerkbaron verwacht drukke verkoopdagen: "Als het nodig is, gaan we zaterdag langer door"

Eigenaar Bas Potjes van De Vuurwerkbaron in Zwolle verwacht drie drukke verkoopdagen. "Voorverkoop gaat heel goed."
Eigenaar Bas Potjes van De Vuurwerkbaron in Zwolle verwacht drie drukke verkoopdagen. "Voorverkoop gaat heel goed."
Bij De Vuurwerkbaron in Zwolle gaat morgen vanaf zeven uur 's ochtends het vuurwerk weer als warme broodjes over de toonbank. Vanaf dat moment mag het vuurwerk drie dagen gekocht en afgehaald worden. De komende jaarwisseling is de laatste waarin Zwollenaren het vuurwerk in hun woonplaats mogen afsteken.
De gemeenteraad van Zwolle maakte 20 november bekend dat in de stad vanaf volgend jaar een volledig vuurwerkverbod geldt. Dat betekent dat tijdens de jaarwisseling van 2024 naar 2025 in Zwolle geen vuurwerk meer mag worden afgestoken. "In januari ga ik om tafel met iemand van de gemeente Zwolle om hierover te praten", vertelt Bas Potjes van De Vuurwerkbaron. "We krijgen hier ook vragen van klanten over. Tegen de Zwollenaren die hier komen, zeggen we dat we blijven verkopen. Maar zij zijn natuurlijk wel pro-vuurwerk. Ik kan het sentiment dat er in zijn geheel is dan ook niet goed peilen. Het is wel zo dat wij klanten hebben uit de hele regio."
Om 07.00 uur komen ze nog niet in grote hordes, maar de fanaten zijn er dan al wel
Bas Potjes
Tot nu toe doet De Vuurwerkbaron goede zaken. Omdat oudjaarsdag dit jaar op zondag valt, mag de zaak van Bas Potjes zondag niet geopend zijn voor verkoop.
Morgenochtend om zeven uur verwacht Potjes de eerste klanten. "Om zeven uur komen ze nog niet in grote hordes", maar de fanaten zijn er dan al wel." Potjes verwacht donderdagochtend tussen negen en tien uur een piek. "Dan worden er zo'n zestig tot zeventig bestellingen per uur afgehaald."

Schermen

Over de losse verkoop kan hij nog niet veel zeggen. "Dat is echt afwachten. Maar de koffie en oliebollen staan weer klaar. We hebben grote schermen hangen zodat klanten op hun gemak het vuurwerk kunnen bekijken. De baron die jaarlijks in de winkel is om klanten welkom te heten, zal er ook dit jaar weer zijn.

Compounds

Wat er dit jaar 'uitknalt' in de verkoop? "De compounds doen het heel goed, evenals de wat betere vuurwerk cakes", vertelt Potjes. "Maar ook de varianten die gemaakt zijn op het knalvuurwerk worden veel verkocht."
De Vuurwerkbaron is vanaf morgen drie dagen tot tien uur 's avonds open voor de losse verkoop en het afhalen van bestellingen. "Maar als het zaterdagavond rond tien uur nog heel druk is en nodig is, gaan we langer door."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.