Kroes praat ondanks concurrentiebeding 'zeer mondjesmaat' mee over Ajax-trainer

Kroes praat ondanks concurrentiebeding 'zeer mondjesmaat' mee over Ajax-trainer

27-12-2023 22:45
119

Alex Kroes praat 'zeer mondjesmaat' mee over de aanstelling van de volgende Ajax-trainer. Dat tekent De Telegraaf op uit de mond van Michael van Praag, de voorzitter van de raad van commissarissen van de Amsterdammers. Dat is opvallend, gezien het feit dat Kroes zich vanwege het concurrentiebeding met AZ op geen enkele manier mag bezighouden met Ajax. 

Van Praag deed woensdag meerdere mededelingen op de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA). Zo ook over Kroes, die volgens Van Praag dus al 'zeer mondjesmaat' betrokken is bij de zoektocht naar een opvolger van John van 't Schip.

De Telegraaf verwacht dat Van Praag zich versprak. Er is in het AZ-contract van Kroes, vanwege het concurrentiebeding, immers vastgelegd dat de aanstaand algemeen directeur van de Amsterdammers zich tot 15 maart van volgend jaar niet mag bezighouden met Ajax. 

Dat contract is echter 'informeel', zo tekent De Telegraaf op, dat Van Praag later zag uitweiden over zijn contact met Kroes. "Alex Kroes speelt in een van onze zaterdagelftallen, is dus lid van onze vereniging en bezoekt mede daarom geregeld onze thuiswedstrijden. Zodoende kom ik hem weleens tegen en ik heb geen spreekverbod opgelegd gekregen. Dus mondjesmaat kan ik zo voeling met hem houden", zei hij.

Vast staat dat Ajax zich in ieder geval al wel orienteert op een nieuwe trainer. "Het zou raar zijn als we pas in maart of april naar een nieuwe trainer gaan zoeken. Die gesprekken vinden nu al plaats", zei Van Praag ook op de BAVA.