'Sevilla en Spurs bereiden aanbieding voor op Ajax-talent met vertrekwens'

'Sevilla en Spurs bereiden aanbieding voor op Ajax-talent met vertrekwens'

27-12-2023 21:35
44

Sevilla en Tottenham bereiden momenteel een aanbieding voor op Stanis Idumbo Muzambo, aldus Fabrizio Romano. Het achttienjarige talent heeft bij Ajax nog een verbintenis tot komende zomer, maar verwees een contractverlenging naar de prullenbak. Een vertrek uit Amsterdam lijkt hoe dan ook te gaan gebeuren. 

Romano meldde vorige week al dat Ajax dreigt Muzambo kwijt te raken. Nu is dus duidelijk dat zowel Sevilla als Tottenham oren hebben naar de aanvallende middenvelder, die dit seizoen elf keer zijn opwachting maakte in de Keuken Kampioen Divisie. Daarin was hij goed voor drie trefffers. 

De Belgisch jeugdinternational zei al nee op een nieuwe verbintenis bij de Amsterdammers. De komende weken zullen uitwijzen of de Spanjaarden of Engelsen hem deze winter al op willen pikken (en dus een bedrag op tafel moeten leggen), of dat er gewacht wordt tot hij een transfervrije status geniet. 

Dave Vos, de trainer van Jong Ajax, zei afgelopen zaterdag nog niets te weten van de geruchten omtrent een vertrek van Muzambo. "Hij is ziek en ik heb officieel nog niks gehoord. Het zijn volgens mij geruchten. Ik heb vanuit de club nog niks vernomen. Hij is ziek, daarom missen we hem vanavond", zei hij voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Eindhoven (2-2).