Verschuivingen na Steijn-ontslag: 'Het was chaos, dat was best lastig'

Verschuivingen na Steijn-ontslag: 'Het was chaos, dat was best lastig'

27-12-2023 20:47
85

Dave Vos vond het moeilijk om tijdelijk assistent-trainer te zijn bij de hoofdmacht van Ajax. De veertigjarige trainer staat voor de groep bij Jong Ajax en moest razendsnel schakelen toen Maurice Steijn werd ontslagen.

Na het ontslag van Steijn werd Hedwiges Maduro interim-trainer en schoof ook Vos door. "Dat was een chaos", zegt hij bij Ajax TV. "Op maandagavond kregen wij het bericht, maar dat was een kwartier voor de wedstrijd die wij gingen spelen. Na de wedstrijd heb ik nog contact gehad met Jan van Halst over de vraag of ik die week wilde assisteren", stelt Vos. "Dan heb je eigenlijk alle processen door elkaar heen lopen."

"Dat was best wel lastig, maar ook wel een uitdaging. Met de staf die ik tot mijn beschikking heb, vertrouwde ik dat volledig", aldus de oefenmeester, die met Jong Ajax een slechte competitiestart kende. Na vijf wedstrijden stond de beloftenploeg zonder punten onderaan in de Keuken Kampioen Divisie. "We moesten vooral niet meegaan in wat er werd geschreven of gezegd. We zijn gemiddeld 18,3 jaar. In het kampioensjaar waren we ouder dan de 21 jaar. Je weet dat je jong bent, maar dat is geen excuus. Dat is alleen een realiteit waarin je spelers gewoon de kans moet geven. Dat is heel erg belangrijk."