'Toen ik 2,5 jaar was kickbokste ik al, natuurlijk werd ik gepusht'

'Toen ik 2,5 jaar was kickbokste ik al, natuurlijk werd ik gepusht'

27-12-2023 18:28
38

Vitesse-aanvaller Million Manhoef heeft moeten kiezen voor een carrière als voetballer of kickboxer. De zoon van voormalig kickbokser en MMA-vechter Melvin Manhoef vertelt dat hij al op zeer jonge leeftijd in de ring stond.

"Ik ben opgegroeid met mijn moeder. Mijn vader heeft voor zijn carrière gekozen en heeft daar succes in gekend", zegt Manhoef bij Kick 't Met van Ziggo Sport. "Nu ben ik aan de beurt", glimlacht hij, doelend op een fraaie loopbaan. Toch had de carrière van de 21-jarige buitenspeler er zomaar anders uit kiezen zien. Manhoef maakt er geen geheim van dat kickboksen een van zijn passies is. "Ja, zeker. Vanaf dat ik 2,5 jaar was deed ik aan kickboksen."

"Tuurlijk ben ik gepusht toen", geeft Manhoef toe. "Mijn vader en moeder gingen uit elkaar toen ik zes of zeven was. Toen ik 2,5 was trok ik de handschoenen aan, was ik in de gym en deed ik combinaties mee. Toen ik vier werd ging ik ook voetballen, ik deed het allebei." In het kickboksen was de aanvaller zeer talentvol. "Wedstrijden gedaan, Nederlands kampioen geworden...", somt hij op.

Manhoef benadrukt dat hij op een gegeven moment op een kruispunt stond. "Toen was het niet meer te combineren, toen moest ik kiezen." In 2016 verruilde hij AFC voor de jeugdopleiding van Vitesse. Inmiddels heeft Manhoef 84 wedstrijden voor de Arnhemse club gespeeld."