JEUGDLIEFDE

Frits Wester ontmoette vrouw nadat ze 'elkaar uit het oog verloren'

4 maanden geleden / Aangepast: 4 maanden geleden / Beeld © ANP
Frits Wester ontmoette vrouw nadat ze 'elkaar uit het oog verloren'

JEUGDLIEFDE

Frits Wester ontmoette vrouw nadat ze 'elkaar uit het oog verloren'

4 maanden geleden / Aangepast: 4 maanden geleden / Beeld © ANPGeschreven door RTL Boulevard
Geschreven door RTL Boulevard

Frits Wester (61) is sinds 2020 dolgelukkig met zijn grote liefde Jeannine. In 'Libelle' vertelt hij hoe hij haar heeft ontmoet. En wat blijkt? De twee kennen elkaar al jaren!

"Op weg naar het toilet hoorde ik een lach die ik herkende: Jeannine!"

Frits en Jeannine kennen elkaar al van de middelbare school. Ze hebben toen zelfs verkering gehad, vertelt de parlementair verslaggever. "Daarna verloren we elkaar uit het oog." Twaalf jaar geleden komen ze elkaar tijdens een uitstapje op Vlieland weer tegen. "We [Frits en zijn vrienden, red.] gingen eten in restaurant Het Armenhuis. Op weg naar het toilet hoorde ik een lach die ik herkende: Jeannine!" 

Ze maken er een gezellige avond van, maar zijn beiden op dat moment nog getrouwd. "We hielden daarna wel contact, met verjaardagen en op bijzondere gelegenheden belden we elkaar of stuurden we een appje." 

Een gestrand huwelijk en een paar relaties verder krijgt Frits op een dag een bijzonder 'lief appje' van Jeannine. "Ik zal het nooit vergeten, het was de dag na Prinsjesdag 2020." In haar berichtje schrijft ze dat ze gescheiden is en 'af en toe' nog aan Frits denkt. Ook vraagt ze hem of hij nog aan haar denkt. Na een ontbijtbijeenkomst over Prinsjesdag en de Miljoenennota stuurt hij haar meteen een berichtje terug. "We spraken in het weekend af en sindsdien zijn we onafscheidelijk." 

Eerder dit jaar kiezen de twee ervoor om een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Frits blikt emotioneel terug op deze mijlpaal. "Op dat moment zag ik ons weer staan als pubers: onze eerste zoen, hoe we samen over het strand liepen, de dingen die ze als eigenwijs schaap van vijftien tegen me zei."

Het raakt hem vooral dat ze elkaar na al die jaren weer gevonden hebben. "Als we toen hadden geweten waar we nu, veertig jaar en een heel leven later, zijn uitgekomen, dat we elkaar waren kwijtgeraakt en toch weer bij elkaar zijn gekomen... ja, dat ontroerde me." 

Ondanks dat de twee op papier al getrouwd zijn, willen ze 'later' misschien wel nog een groot feest geven. 

RTL Boulevard
Frits Wester