'Ajax gaat misgrijpen: Tottenham Hotspur opent onderhandelingen met Juventus'

'Ajax gaat misgrijpen: Tottenham Hotspur opent onderhandelingen met Juventus'

27-12-2023 14:27
52

De kans dat Pierre-Emile Højbjerg zijn loopbaan voortzet bij Juventus, wordt steeds aannemelijker. De Oude Dame is de onderhandelingen met Tottenham Hotspur gestart, meldt Calcio Mercato.

De naam van Højbjerg zong ook rond in Amsterdam, maar snel werd duidelijk dat de 28-jarige middenvelder te duur is voor Ajax. Nu de Deen hard op weg is naar Juventus, lijkt Ajax definitief achter het net te vissen. Spurs is bereid om Højbjerg te laten gaan en Juve maakt werk van diens komt, klinkt het in Italiaanse media.

Naast Juve zou ook SSC Napoli geïnteresseerd zijn in Højbjerg, waardoor eerstgenoemde club haast wil maken. Juventus-trainer Massimiliano Allegri is naar verluidt gecharmeerd van de middenvelder, die hij liever ziet komen dan Manchester City-controleur Kalvin Phillips. De verwachting is dat Tottenham en Juventus ergens in de komende dagen een spijkers met koppen gaan slaan.

Beide ploegen zijn nog op zoek naar de juiste constructie. Onduidelijk is nog of Højbjerg op huurbasis, met optie tot koop, of definitief de overstap maakt. De Deen wil richting het EK 2024 veel spelen en staat daarom open voor een transfer naar Italië. Dit seizoen speelde hij zeventien Premier League-wedstrijden, waarvan drie als basisspeler.