Ajax start zoektocht naar nieuwe trainer: 'Die gesprekken vinden nu al plaats'

Ajax start zoektocht naar nieuwe trainer: 'Die gesprekken vinden nu al plaats'

27-12-2023 15:24
195

Ajax is achter de schermen bezig met de zoektocht naar een nieuwe trainer, vertelt Michael van Praag. De voorzitter van de raad van commissarissen onthult dat technisch commissaris Danny Blind en adviseur Louis van Gaal daarbij betrokken zijn.

John van 't Schip maakt het seizoen af als trainer van Ajax, daarna komt er een nieuwe eindverantwoordelijke. De Amsterdamse club wacht niet tot medio maart, als algemeen directeur Alex Kroes begint, met de zoektocht naar een opvolger van Van 't Schip. "Het zou raar zijn als we pas in maart of april naar een nieuwe trainer gaan zoeken. Die gesprekken vinden nu al plaats", zegt Van Praag op de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA).

Ajax gaat geen trainer aanstellen zonder Kroes te informeren. De club staat al in contact met de nieuwe algemeen directeur. "Het gebeurt, maar wel heel erg mondjesmaat en discreet", aldus Van Praag. "Het is duidelijk dat we niet wachten tot maart, april of mei. Je moet ook gewoon weten wie er wel en niet beschikbaar is."

De huidige directie doet een beroep op de expertise van Van Gaal en Blind, die ook hun stem geven in de zoektocht. "Daarmee hebben wij er vertrouwen in dat er goede voorstellen uit zullen komen."