Danny Blind officieel terug bij Ajax als commissaris

door Bart Veenstra 178

Bron Ajax Showtime

Danny Blind officieel terug bij Ajax als commissaris

door Bart Veenstra 178

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Danny Blind behoort weer tot de Raad van Commissarissen van Ajax. Woensdagochtend vond een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) plaats en tijdens die vergadering werd Blind voorgedragen als commissaris. De terugkeer van de geboren Zeeuw bij de Amsterdamse club is daarmee een feit.

Blind was eerder al commissaris bij Ajax. Dat deed hij van 23 april 2018 tot 4 augustus 2021. In 2021 werd Blind aangesteld als assistent-bondscoach, waardoor hij - om mogelijke belangenverstrengeling te voorkomen - vanaf augustus 2021 geen deel meer uitmaakte van de Raad van Commissarissen van Ajax. Sindsdien werd het technische gedeelte in de RvC van Ajax verzorgd door Adrie Koster (als adviseur) en Jan van Halst.

Ajax kiest nu wederom voor Blind en die voordracht wordt in het bijzonder gemotiveerd door zijn kennis en ervaring op voetbalgebied in tal van functies. Zo is Blind speler, trainer, hoofd jeugdopleiding en directeur bij Ajax geweest. Daarnaast was hij in het verleden ook bondscoach en assistent-bondscoach van het Nederlands elftal. Blind is ook bestuurslid en ambassadeur voor de stichting Spieren voor Spieren en ambassadeur voor de Stichting Niet Blind en de Voedselbank. Ook is hij voetbalanalist bij Ziggo Sport.

Blind werd voor een periode van vier jaar benoemd. Tijdens de BAVA stemden alle aanwezige aandeelhouders voor de terugkeer van Blind in de RvC van Ajax. Zodoende is hij tot de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders in 2027 commissaris bij Ajax. In het verleden vormde Blind een succesvolle driehoek met toenmalig directeur voetbalzaken Marc Overmars en toenmalig hoofdtrainer Erik ten Hag.

Raad van Commissarissen van Ajax telt nu zes personen

Waar de Raad van Commissarissen van Ajax in het verleden vaak vijf personen kende, kent het orgaan van de Amsterdamse club nu zes personen. Dat is een bewuste keuze van de club. Naast Blind bestaat de RvC van Ajax uit Michael van Praag (voorzitter), Leo van Wijk, Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen. Van Praag liet tijdens de BAVA weten dat het gaat om een permanente keuze om zes personen in de RvC te hebben.

Bart Veenstra (X: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.