'De Vrij en Wijnaldum op Feyenoord-radar: kunnen een boost geven'

'De Vrij en Wijnaldum op Feyenoord-radar: kunnen een boost geven'

27-12-2023 10:51
153

Feyenoord dacht afgelopen zomer aan de komst van Stefan de Vrij en Georginio Wijnaldum. De oud-spelers van de Rotterdamse club bleken uiteindelijk niet haalbaar, onthult clubwatcher Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad. 

Arne Slot wees onlangs weer op het verschil tussen Feyenoord en PSV: in tegenstelling tot de Eindhovenaren zijn de Rotterdammers nog niet in staat om transfersommen en salarissen te betalen voor spelers die meteen van toegevoegde waarde zijn, zoals Noa Lang en Hirving Lozano. De regerend landskampioen hoopt wel die stap te maken.

"Slot zegt altijd: daar gaat mijn opvolger mee aan de haal", begint Gouka in de AD voetbalpodcast. "Slot heeft wel de hoop gehad dat ze zouden zeggen: we halen een speler van vijftien miljoen euro, die we ook nog in de salarishuishouding kunnen inpassen. Ze hebben ook aan De Vrij – die had nog niet bijgetekend bij Internazionale – en Wijnaldum – die speelt nu in de woestijn – gedacht. Dat soort spelers kunnen met hun ervaring en klasse het elftal een boost geven."

"Maar het moet in de salarishuishouding passen", gaat Gouka verder. "Wijnaldum had moeten zeggen: 'Ik heb een berg geld verdiend, ik teken voor een paar jaar en ga daarna wat binnen Feyenoord doen.' Maar uiteindelijk bleek het allemaal niet haalbaar." De aanvallende middenvelder tekende een lucratief contract in Saudi-Arabië, terwijl De Vrij zijn contract bij Inter verlengde, tot medio 2025.

Volgens Gouka heeft Feyenoord-directeur Dennis te Kloese ook een lijntje uitgegooid naar Lozano, die hij goed kent. "Lozano wilde zes miljoen euro bruto verdienen, dat kon Feyenoord gewoon niet betalen." De Mexicaanse international keerde uiteindelijk terug bij PSV.