Mickey en Minnie Mouse (Steamboat Willie-versie) zijn hun copyright kwijt

De oorspronkelijke incarnaties van twee beroemde animatiefiguren – Mickey en Minnie Mouse -, gecreëerd door Walt Disney in de film “Steamboat Willie”, werden op 1 januari in de VS vrijgegeven in het publieke domein, ruim 95 jaar na hun eerste verschijning.

Waarom is dit belangrijk?

Deze gebeurtenis is van belang omdat het de deur opent voor allerlei nieuwe interpretaties en creaties met deze personages. Toen Winnie de Pooh uit de auteursrechten viel, werd het personage geïntroduceerd in een horrorfilm.

Zoom in: Sinds 1 januari mag iedereen naar eigen goeddunken Mickey en Minnie Mouse in nieuwe werken te gebruiken, zolang ze gebaseerd zijn op de "Steamboat Willie"-versies en niet de latere animatie-evoluties.

https://youtu.be/BBgghnQF6E4?si=WwAK59tNUYv-VG_c
  • Interessant om weten is dat deze figuren oorspronkelijk in 2004 publiek domein zouden worden. Maar het Amerikaanse Congres kwam tussen en stond een verlenging van 20 jaar toe.
  • Het enige copyright dat verloopt is op de origine
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer