Speelschema woensdagmiddag op het WK Darts met onder meer Jeffrey de Graaf, Rob Cross en Dave Chisnall

De kerstdagen zijn voorbij en dat betekent dat het WK Darts eindelijk weer verder gaat. Woensdagmiddag wordt begonnen met de derde ronde. Dat betekent ook dat het format omhoog gaat naar best of 7 sets.

Nog 32 spelers maken kans op de wereldtitel. Vandaag, donderdag en vrijdag staan de wedstrijden uit de derde ronde op het programma. Op vrijdag en zaterdag wordt de vierde ronde gespeeld, alvorens we met de acht overgebleven spelers het nieuwe jaar in gaan.

Volg het WK Darts 2024 via onze LIVE SCORE!

We beginnen de middagsessie met een onderonsje tussen Scott Williams en Martin Schindler. Williams, winnaar van een Players Championship-toernooi in 2022, wist al twee wedstrijden door te komen. Hij won eerst met 3-1 in sets van Haruki Muramatsu, alvorens hij Danny Noppert met 3-0 de baas was. Tegen 'The Freeze' was Williams vooral erg sterk met het finishen. Hij staat nu tegenover Martin Schindler, die in de tweede ronde afrekende met Jermaine Wattimena (3-1). De Duitser noteerde hierbij een prima gemiddelde van 97. Beide mannen kunnen voor het eerst de laatste zestien op het WK Darts halen. Met Damon Heta en Berry van Peer als potentiële tegenstanders in de volgende ronde, lonkt er mogelijk zelfs nog een kwartfinaleplaats.

Gabriel Clemens maakte in de vorige ronde een einde aan het toernooi van Man Lok Leung (3-1). Daarmee verdiende de WK-halvefinalist van vorig seizoen een clash met Dave Chisnall, halvefinalist in 2021. Het wordt de zesde onderlinge confrontatie tussen de Engelsman en de Duitser. Chisnall won de eerste vier duels, maar de laatste werd met 6-2 gewonnen door Clemens.

Jeffrey de Graaf komt woensdagmiddag ook weer in actie. Na verrassende overwinningen op Ritchie Edhouse (3-2) en Jose de Sousa (3-1), wacht nu een nog betere tegenstander. Oud-wereldkampioen Rob Cross gaat het namelijk opnemen tegen De Graaf, die in Nederland is geboren maar tegenwoordig woonachtig is in Zweden en ook namens dat land aantreedt in Alexandra Palace.

Cross boekte in de eerste ronde een 3-0 overwinning op Thibault Tricole, maar wist met een gemiddelde van 89 niet echt te imponeren. Dat deed De Graaf een stuk beter met gemiddeldes van 93 en 94. De Graaf en Cross stonden in het verleden tweemaal eerder tegenover elkaar. Deze werden allebei gewonnen door de Engelsman.